Full fokus på Copa Sudamericana i det här inlägget.

Först ut har vi Cuiaba mot Real Garcilaso. Cuiaba, jumbo i brasilianska Serie A. Hur dåliga är man då? Jag vill inte påstå att truppen är rutten rakt igenom, men det är klart att det är tufft när motståndet i ligan håller hög hög klass. Försvara kan de dock göra mot medelmåttigt motstånd, vilket de inte minst visat i Copa Sudamericana där de trots allt ligger tvåa i gruppen.

Deportivo Garcilaso är gruppens svagaste lag. De har 0 matcher efter 4 omgångar, endast gjort två mål framåt och släppt 10 bakåt. Går att jämföra med Cuiaba som endast släppt in 2 mål hittills.

Cuiaba har i övrigt en rätt så defensiv approach till varje match, och de håller hellre tätt än öser på framåt. Här skiljer det dock en nivå mellan lagen och Cuiaba bör kunna få hål på ihåliga peruaner. Cuiaba win to nil @ 1.83+ är fint då Cuiaba knappast lär ösa framåt, utan snarare plocka 3 säkra poäng.


Athletico PR - Danubio, Copa Sudamericana 02:00
Athletico PR är lite av ett favoritlag i den här turneringen. De prickar formen oftast rätt tidigt vilket brukar innebära bra prestationer i eventuella gruppspel. I år har man fortsatt på den vägen och toppar gruppen med 4 segrar på lika många matcher.

Men det är inte bara i Copa Sudamericana som Athletico PR gjort det bra nej, de leder också brasilianska Serie A. En prestation över förväntningarna som finns på laget, men också välförtjänt då de spelat riktigt, riktigt bra. Athletico PR spelar sina hemmamatcher på konstgräs på en "stor" plan. De är ruggigt starka hemma och vinner allt som oftast med flera mål när de möter svagare motstånd tack vare ett bra omställningsspel i ledning.

Danubio är ett klart överkomligt motstånd som på sin höjd kan försvara "helt okej". Offensivt har de sett ruggigt uddlösa ut och jag tror att Athletico PR tar en komfortabel seger här.

Inte samma gamla Boca Juniors

I den sista matchen är det Argentina vs Brasilien. Boca Juniors spelar i år i Copa Sudamericana. En missräkning såklart för en av kontinentens mest framgångsrika lag, men också en fingervisning om att de inte varit sådär stabila som de ofta varit.

I cupen tog de sig till semifinal, vilket ändå får ses som ett steg framåt från förra säsongen, medan de förlorade ligapremiären för några dagar sedan mot Atletico Tucuman.

Inatt tar de sig an brasilianska Fortaleza. Fortaleza har länge varit framgångsrika i den inhemska fotbollen (Copa de nordoeste/Campeonato Cearense) men har numera också etablerat sig som ett stabilt Serie A lag.

Fortaleza har imponerat stort på mig i Copa Sudamericana och jag tycker att Boca Juniors, som förvisso tagit en del segrar, sett tröga ut och vunnit mest på ren vinnarkultur mot sämre lag. Idag är motståndet av en helt annan klass och jag tycker att Boca Juniors är lite väl stora favs här.

Fortaleza +0.5 spelas till 1.98 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip