I Rio de Janeiro är stornationen Brasilien på jakt efter en 33:e landskampen i CONMEBOL VM-kval utan nederlag när de gästas av Chile. Brasilien är sedan tidigare redan kvalificerade till VM i Qatar. Chile har kniven mot strupen. Det är tre poäng upp till en topp 4 placering - när det återstår två omgångar. Brasilien är ändå favoriter i det som borde bli en målsnål tillställning.

VM-kvalet har varit en fantastisk resa för Brasilien. Med 12 segrar och 3 kryssmatcher har de varit dominanta. De kvalade in till mästerskapet i november månad 2021 och har sedan dess bara spelat av landskamperna. Att göra mål borta mot brassarna har visat sig vara närmast omöjligt. De har bara släppt in mål en gång på 7 landskamper i hemlandet. Försvaret håller en världsnivå. Framåt är de också vassa, där Raphinha, Philippe Coutinho, Antony och Rodrygo nätade senast mot Paraguay i 4 - 0 segern.

Medan Brasilien kan spela avslappnat är det mycket som står på spel för Chile. Inför omgången ligger de på en sjätte plats i tabellen, där det är två poäng upp till Peru - som sitter på en kvalplats till mästerskapet. Sedan är det ytterligare en poäng upp till Uruguay, som håller i den sista biljetten. Chile har tidigare förlorat hemma mot Brasilien med 0 - 1. Lättare blir det inte heller på bortaplan. Inte heller utan anfallsstjärnan Ben Brereton, som har nätat 20 mål på 30 omgångar i Championship för Blackburn.

Efter att Brasilien har säkrat avancemanget har resultatsiffrorna skrivits med små tal - bortsett från den senaste landskampen. Brasilien är fortsatt svåra att bryta ner, med bara ett insläppt mål på de fyra senaste landskamperna. Chile har också ett bra försvar. Så något målkalas behöver detta inte bli. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst två insläppta mål totalt.

Speltips Brasilien - Chile:
Under 2,5 mål - odds 1.87 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Brasilien:
Alisson Becker, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Telles, Lucas Paqueta, Carlos Casemiro, Philippe Coutinho, Vinicius Junior, Richarlison & Neymar Junior.

Preliminär startelva - Chile:
Claudio Bravo, Gary Medel, Benjamin Kuscevic, Guillermo Maripan, Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Arturo Vidal, Erick Pulgar, Gabriel Suazo, Eduardo Vargas & Alexis Sanchez.
---

This is the stats tab
This is the post tip