Favorittippade Brasilien ställs mot Sydkorea i åttondelsfinalen och det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

De har åtminstone börjat detta VM stabilt med två segrar i gruppen innan det blev rotation senast mot Kamerun. Det gjorde att Brasilien förlorade trots stor dominans. Man har en imponerande bredd i laget och den kommer att ställas till svars ännu mer nu. Det är ett par skador att ta hänsyn till, stjärnan Neymar skadade sig redan i premiären men senaste rapporterna pekar på att han är spelklar till denna match. Desto tuffare ser det ut för Gabriel Jesus, Alex Sandro och Alex Telles som blir borta under en längre tid. Trots det har vi fått se ett Brasilien som sprudlar i offensiven. De skapar chans på chans med sina tekniska färdigheter och det går i ett rasande tempo. Det har både Schweiz och Serbien fått känna på och känslan är att de är två bättre lag än Sydkorea i mästerskapet.

Sydkorea tog sig skrällartat vidare från den tuffa gruppen med Uruguay, Ghana och Portugal. Det gjorde man i sista omgången när Portugal besegrades med 2-1 på övertid. En otrolig känsla som de kommer leva på länge. Ser man match för match har de verkligen presterat på topp och det även mot Ghana trots att det blev förlust där. Det känns spännande offensivt med en Son i bra form och Cho som tagit med sig höstens succé från klubblaget Jeonbuk in till VM. Lämnar dock lite frågetecken kring defensiven när det ska ställas på prov mot sådana här vassa individuella spelare. Läget i truppen ska vara oförändrat och det är väl tur det.
____

Ett utvilat Brasilien med Neymar tillbaka kommer vara övertaggat och gå in med en otrolig fart redan från start. De kan till å med bli lite för offensiva och glömma av defensiven vilket Sydkorea kan ta tillvara på. Tror iallafall vi får se minst ett mål i den första halvleken med de offensiva kvaliteter som finns på planen.

Spel: Över 1 mål i första halvlek till 1.80 hos SpeedyBet (pengarna tillbaka vid ett mål - vinst vid två mål+)


VM-TV: Sandebäck X2 bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip