Speltips: BLGM till 1.83 hos bet365!
—-
Breidablik mot FC Köpenhamn. Första matchen i detta dubbelmöte som innebär kval till Champions League. Breidablik står för värdskapet!

Hemmalaget Breidablik från Island har redan lyckats slå ut Shamrock Rovers i föregående runda av detta CL-kval, medan Köpenhamn kliver in först i denna runda. Isländarna är mitt uppe i sin säsong och ligger på en tredjeplats efter sexton spelade matcher, och kommer med en fin form till detta möte.

I Köpenhamnslägret ser förutsättningarna ut lite annorlunda. Man har i helgen haft premiär i den danska Superligan och lyckades där besegra Lyngby på bortaplan med 2-1, efter mål av Lund Hansen och en av lagets stjärnor, Victoe Goncalves. I Köpenhamn återfinns svenskarna Jordan Larsson och Roony Bardghji och svenskbekante Isak Bergmann Johanesson.

Hemmaplan och förutsättningar

Sett till kvalité är detta ett dubbelmöte som FC Köpenhamn ska kunna städa av relativt enkelt, vilket jag också tror dem gör. Jag tror dock ändå det finns en chans till att Breidablik håller det här dubbelmötet vid liv till returen, och här är varför:

I min mening ska hemmaplan aldrig underskattas i dessa typer av möten. Att åka till Island och bara städa av Breidablik är inget man bara gör.

Jag ger också Isläningarna en stor fördel i och med att man är mitt uppe i säsong, samt att man redan spelat en runda av detta CL-kval. Man är betydligt mer inkörda och insprungna i säsongen än vad Köpenhamn är, och det underskattar jag inte heller.

Jag säger inte att Breidablik går och vinner det här första mötet, men sett till de förutsättningar som finns och att det faktiskt finns en hel del spets och framförallt rutin i de offensiva leden i form av Klaemint Olsen och Gisli Eyjolfson, samt väldigt starka spelare på offensiva fasta situationer. Man har skrapat fram stora segrar i en rad matcher på slutet, vilket visar på någon form av offensiv kraft

Jag ger Breidablik rätt goda chanser till att åtminstone göra mål på hemmaplan, samtidigt som jag inte tror Köpenhamn går mållösa i något av dessa möten. Jag väljer därför att sticka ut lite och spela BLGM till 1.83 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip