Får konstatera att jag var rejält snett på det i första mötet dessa två lag emellan. Jag trodde att Shamrock Rovers, trots lite vacklande form i irländska Premier League, skulle höja sig och ta en hemmaseger mot Breidablik – så blev det inte. Damir Muminovic gjorde matchens enda mål med en otrolig frispark i slutet av den första halvleken och regerande isländska mästarna Breidablik kunde resa hem till ön med en vital 1-0-seger.

Breidablik var det klart bättre laget i den första halvleken när irländarna inledde passivt och tillät gästerna lejonparten av bollinnehavet, men Shamrock höjde sig något i den andra halvleken, kom högre upp i planen och kunde vara aggressivare i presspelet.

Det var en jämn match, men Breidablik ska knappast skämmas över att man kliver in i returen med övertag. Nu måste Shamrock Rovers resa till Island och vara betydligt mer framåtlutade om man ska leva vidare i det här Champions League-kvalet, där FC Köpenhamn väntar för segrarna.

Shamrock måste gå framåt

Efter förlusten i första mötet måste Shamrock gå framåt i returen på Island och Stephen Bradleys lag har inte råd att inleda lika passivt som senast. Reaktionerna från Shamrock tyder på rejäl besvikelse över prestationen, även om det blev bättre under den andra halvleken. Shamrock, som leder irländska Premier League, har varit i svag form de senaste veckorna och lär ta sig an returen fast beslutna om att göra sitt yttersta för att ta sig vidare. Bortaformen i Europa är dock inte imponerande – blott två segrar på 14 försök – och när Shamrock tvingas framåt lär Breidablik få ytor att ställa om på, och mål åt endera hållet kan öppna upp matchen ytterligare. Breidablik har ett högt målsnitt inhemskt, 3,47 mål per match, och preliminärrundorna mot Budonocnost Podgorica och Tre Penne var också målglada. Över 2.25 mål finns till 1,70 hos Expekt.
This is the stats tab
This is the post tip