Arsenal gästar Brentford i onsdagens ligacup.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på Brentford.

Den här texten skrivs på måndagen, dvs före presskonferenser inför matchen. Lite på spekulation. För jag tror Arsenal kommer nedprioritera den här matchen ganska kraftigt och spela ett väldigt reservbetonat lag.
- Spelade ett tufft derby mot Spurs i söndags. Bara två vilodagar efter det derbyt.
- Ska spela mot Bournemouth kommande lördag (bara två vilodagar efter).
- Jämför det med Brentford, som spelade i lördags och är ett av två lag som spelar kommande söndag. Tre vilodagar inför, tre efter.
- Arsenal spelar i år i CL och har tänkt sig utmana i ligan. Ligacupen klar fyra i prio.
- Man City hemma nästkommande helg. Finns absolut noll anledning att riskera spelare inför den extremt viktiga matchen.

Skadeläget för Arsenal är rätt illa också:
Timber, Trossard, Martinelli och Partey helt out. Mot Spurs klev Rice av med skadekänning, vilket även Saka gjorde. Kan inte tänka mig att någon av den duon spelar här, hade varit totalt tjänstefel av Arteta.

Ramsdale, Kiwior, Tomiyasu, Jorginho, Smith-Rowe, Havertz, Nelson lär spela. På pappret bra spelare, men knappast toppslag (Nelson, Smith-Rowe, Jorginho) och i vissa fall har det inte hittats rätt än (Havertz). Utöver dessa borde det bli kanske Cedric och Elneny på ett par positioner.

Brentford med reaktion?

Frank och Brentford brukar inte prioritera de inehmska cuperna. Kan också rotera en del där. Men frågan är om han gör det nu med tanke på tre vilodagar inför och tre efter. Dessutom hemmamatch mot ett storlag. Borde vara "up for it" den här kvällen. Han var också väldigt besviken över lagets insats mot Everton och i intervjun efter matchen var han direkt inne på att det krävdes höjning inför onsdag. Så jag är lite inne på att han kanske ger stora delar av startelvan en chans att revanschera sig.

Normalt ett bra hemmalag också.

Kanske har helt fel om Arsenal här, Arteta kanske bombar på med ett ruskigt starkt lag. Har bara svårt att tro det. Blir det reservbetonat icke samspelt lag i en turnering de nog inte ens är så sugna på borde ett förmodat hungrigt hemmalag ha hyggliga skrällchanser.

Speltips: 1x eller asian +0,5.
This is the stats tab
This is the post tip