Brentford:

Kliver in i mötet med Liverpool i finfin form med fem raka utan förlust i ligaspelet. Sedan omstarten har Brentford kryssat mot Tottenham, 2-2, och besegrat West Ham, 2-0. Thomas Franks imponerande lag, som ligger tia i Premier League, har dessutom presterat över all förväntan mot ligans topplag. Utöver krysset mot Spurs har man även besegrat Manchester United, 4-0, Manchester City, 2-1 borta, samt spelat oavgjort med Chelsea, 0-0.

Brentfords absolut viktigaste spelare, målsprutan Ivan Toney, blev oroväckande utburen på bår i segern mot West Ham med en befarad knäskada. De senaste rapporterna är dock lugnande och Frank meddelade under söndagen att Toney kan vara tillgänglig för spel mot Liverpool. Toney har gjort 12 mål på 16 PL-matcher och har tillsammans med anfallskollegan Bryan Mbuemo ställt till med stora bekymmer för motståndarförsvaren – om han inte kommer till spel är det ett oerhört tungt slag, då ingen kan ersätta vad Toney bidrar med för The Bees. I övrigt saknas Kristoffer Ajer, Shandon Baptiste och Aaron Hickey.

Preliminär startelva: Raya; Pinnock, Mee, Zanka; Henry, Nörgaard, Jensen, Dasilva, Roerslev; Mbuemo, Toney

Liverpool:

Det var en minst sagt märklig match senast, där Liverpool besegrade Leicester med 2-1 hemma på Anfield – utan att göra något mål själva – efter två bisarra självmål från Leicester-försvararen Wout Faes. Liverpool imponerade inte, men säkrade tre viktiga poäng och den fjärde raka ligasegern, och Jürgen Klopps mannar ser ofta förvånansvärt sårbara ut.

Sjukstugan fortsätter dessutom att gäcka Klopp, då både Andy Robertson och Harvey Elliott ådrog sig skador senast. Sedan tidigare återfinns James Milner, Arthur, Curtis Jones, Roberto Firmino, Luis Díaz och Diogo Jota där. Robertson lär ersättas av Kostas Tsimikas på vänsterbacksplatsen och Fabinho lär vara tillbaka på mittfältet efter att ha missat senast på grund av barnafödsel. Brassen, som tidigare varit så vital för Liverpools framgångar, har inte riktigt stått att känna igen den här säsongen men den svaga mittfältsinsatsen senast vittnar om att Fabinho behövs tillbaka i den form alla vet att han besitter. Frågan är om vi får se nyförvärvet Cody Gakpo debutera på Gtech Stadium.

Lite pappersarbete återstår innan nederländaren är helt spelklar och Klopp lät tveksam om allt skulle hinna bli klart i tid. Darwin Núñez – som fortsätter att spelmässigt leverera och orsaka enorma svårigheter för motståndarförsvaren, trots att han ännu inte riktigt funnit målskorna – och Mohamed Salah är givna i två av anfallsrollerna. Alex Oxlade-Chamberlain fick på nytt chansen till vänster senast, utan att imponera, och frågan är om Fábio Carvalho får chansen här?

Preliminär startelva: Alisson; Tsimikas, Van Dijk, Konaté, Alexander-Arnold; Thiago, Fabinho, Henderson; Carvalho, Núñez, Salah

Speltips:

Liverpool är förstås storfavorit till ännu en seger, men det är långt ifrån enkelt att sno med sig tre poäng från Gtech Community Stadium – bara serieledaren Arsenal har rest dit och vunnit den här säsongen – och Brentford är i fin form. Liverpool har dessutom bara vunnit två bortamatcher i ligan så här långt. Om Toney kommer till spel tror jag The Bees kan ställa till det för ett Liverpool-försvar som inte övertygar. Båda lagen gör mål finns till 1,69 och Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål finns till 2,03 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip