Det blir Brentford och Tottenham som sparkar igång Premier League efter en längre ledighet med VM och julfirande. Hemmalaget Brentford är svårslagna hemma och har enbart noterats för en förlust hittills under årets säsong. Ivan Toney har levererat som bara den och det var också han som stod noterad för två mål när Manchester City besegrades precis innan uppehållet. Den segern gör nog väldigt mycket för Brentford som visar på att de faktiskt kan stå upp mot de allra bästa sen behöver man självklart lite medgång också i sådana tuffa matcher.

Gästerna Tottenham ligger nu på fjärde plats i tabellen efter en rätt så stark halva. De har häng på topplagen och vi lär säkerligen få se ett par nyförvärv för att lyckas bibehålla topplaceringen. Besegrade Leeds hemma med 4-3 innan uppehållet i en smått galen match där Tottenham lyckades komma tillbaka tre gånger från underläge. Det är just defensiven och kunna stänga matcher som är skillnaden mot de andra lagen i toppen för närvarande. Men det känns verkligen som Conte har något på g med detta Tottenham.

Tittar vi på läget i lagen efter uppehållet så är det fortfarande ett par namn borta hos båda. Brentford saknar Ajer, Baptiste, Hickey och Strakosha. Där är det dock bara Ajer som inte varit skadad så länge. Pontus Jansson är tillbaka och kommer vara ett välkommet tillskott. Spurs måste ta hänsyn till spelare som varit iväg och spelat VM. Där saknas Lloris, Romero, Richarlison, Sessegnon och möjligen en sliten Perisic som får ta plats på bänken.

_____

Kommer att vara mycket kamp från början till slut i denna match. Det är aldrig enkelt att möta Brentford på hemmaplan och de har visat sig starka i varenda match. Efter ett uppehåll när allt inte sitter ännu så tror jag att Brentford kan ha fördel i en match som mer kommer genomsyras av kamp än skönspel. Brentford kommer att ligga kompakt i försvaret och tror man har stor respekt för Tottenhams kontringsspel så vi kan nog få se en del bollinnehav här hos bortalaget. Kane, Kulusevski, Son mfl. behöver ytor och det tror jag inte de kommer att bjudas på här. Väntar mig inte så öppet spel med mycket chanser och ett spel som passar Brentford bättre vilket gör att jag tror de får med sig minst en poäng.

Spel: Brentford 1X till 1.86 hos Nordicbet
This is the stats tab
This is the post tip