Speltips: Brighton vinst och BLGM till 3.00 hos bet365.

Brighton gör debut i Europa-sammanhang när man tar emot grekiska AEK Aten hemma på Amex Stadium.

Med fyra segrar på de fem första matcherna i Premier League kommer Brighton till den här historiska matchen med ett väldans självförtroende. 3-1 segern i helgen på Old Trafford var bara ytterligare en kraftdemonstration från Roberto De Zerbi och hans mannar i en match man vann fullt rättvist. Det mesta har redan sagts angående detta Brighton, men det tåls att upprepas hur imponerande vad som pågår i Brighton faktiskt är.

AEK Aten kommer med en något dystrare form till detta möte. Endast en seger på de fem senaste matcherna i alla tävlingar och endast en poäng senast mot rivalen Olympiacos på hemmaplan. Cirka 1500 AEK-supportrar väntas göra resan till England, så ett fint bortastöd har man åtminstone i ryggen.

Målglada Brighton

Hur många mål det har blivit i Brightons senaste fem matcher? 22 stycken. Tre raka matcher där resultatet blivit 3-1, och innan det 4-1 två matcher i rad. Man gör en hel del mål, men man har samtidigt släppt in mål i samtliga av dessa fem matcher.

Nu lär det roteras en aning i startelvan. Offensivt är jag inte orolig, då samtliga spelare är 100% inkörda i de Zerbis sätt att spela fotboll och spelarna som i så fall får chansen lär vara sugna på att ta den. Men sett till statistiken ska AEK ha goda chanser att göra mål på Brighton även dem, och är det något Brighton fortfarande behöver jobba en aning på är det just defensiven. Lite nervositet inför denna historiska första Europamatch lär även infinna sig, vilket kan göra vilket försvar som helst lite darrigt.

Jag tror definitivt Brighton är tillräckligt bra och pigga för att slå AEK på hemmaplan, men jag tror också man fortsätter släppa in mål. AEK har hittat nätet i deras sex av sju senste tävlingsmatcher, så offensiv kvalité finns för att straffa Brighton.

Jag väljer att blint följa och lita på statistiken och spela Brighton vinst och BLGM till fina 3.00 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip