Arsenal gästar Potters Brighton på tisdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Brighton har haft över 2,5 mål i 9/15 ligamatcher.
Arsenal har haft över 2,5 mål i 8/15 ligamatcher.

Bara en vilodag för Potters lag här. Det blev ytterligare ett tungt poängtapp för deras del i söndags, när West Ham hämtade igen två ledningar. Endast tagit två segrar hittills, trots att de varit spelförande i många matcher. Rent spelmässigt har de förtjänat väldigt många fler poäng, men de har inte lyckats omsätta målchanser till mål samtidigt som de släpper in en del billiga mål. Bara tre hållna nollor hittills, men har också blivit nollade endast tre gånger. Kanske kan det bli lite ketchupeffekt för Maupay, som fick näta senast i alla fall. Potentialen finns där och chanser skapas. Gjort mål mot Liverpool, Tottenham, Chelsea och Man United samtidgt som de haft bud på mer i samtliga av de där matcherna.

Arsenal saknar bäste mittbacken Gabriel. Även Luiz är mest troligt out, vilket gör att det lär bli den nykomponerade backlinjen med Holding, Mari och Tierney igen. Släppt in mål i sex raka ligamatcher och defensiven som var det stora plusset inledningsvis den här säsongen har varit sämre under den här perioden.

Gunners kommer från en övertygande 3-1-seger mot Chelsea. Kan ha varit säongens bästa insats. Möjligen tack vare att Arteta ruskade om elvan en del och bland annat gav Martinelli och Smith-Rowe chansen. Plötsligt såg Arsenal intressanta och spännande ut offensivt igen. Framför allt Martinelli har gjort sig opetbar på bara ett par insatser efter sin långa skadefrånvaro. Han lär väl visserligen matchas rätt så sparsamt för att inte brännas ut, men han lär delta på något sätt här. Kanske kan insatsen mot Chelsea också vara en väckarklocka för mer seniora namn som Pepe, Aubameyang och Willian som förhoppningsvis inser att de inte är givna i alla lägen.

Framför allt Brighton lär väl rotera en del med tanke på att de bara får en vilodag. Men de är alltid offensivt lagda och vill spela sitt eget spel. Bör kunna göra mål på ett Arsenal som inte är något extra defensivt och som har ett par avbräck där. Brighton håller sällan nollan själva och mot ett Arsenal som kanske fick det att lossna lite grann senast tror jag de misslyckas på den fronten igen. Så nog kan bägge lagen näta här - bägge lagen har gjort mål mellan de här lagen i fem raka inbördes förresten. Och inte stannar vi på 1-1? Överspelet känns riktigt lovande i en match jag tror slutar 2-1, 1-2, 2-2 eller liknande.

This is the stats tab
This is the post tip