Brighton tar emot Arsenal i sena PL-matchen.
Mitt speltips: Arsenal vinner matchen. Bethard eller FastBet .

Potters Brighton har tagit 13 poäng på sex matcher och ligger därmed före Arsenal i tabellen. Fått bra utdelning på sitt spel till skillnad från tidigare säsonger då de radat upp målchanser som bommats + straffmissar. Tycker dock inte de gjort så bra prestationer. Mot Palace senast öppnade de som favoriter, men hemmalaget spelades ner live mycket välförtjänt. Lite ologiskt kvitterade Brighton sent och undvek därmed förlust.

Här har de frågetecken på viktige Bissouma (missade senast), vilket är ett avbräck om han inte kommer till spel. Potter:
“We haven’t got a direct replacement for Yves,”
“He is unique. We have to find a solution as a team, but we have got other options. We just have to find the right replacement for Yves if he does not make the game.”

Om han är tveksam hade det enligt mig varit märkligt att riskera honom när ett landslagsuppehåll ändå väntar. Men vi får se.

Även med honom i laget bör Arsenal ha hygglig chans. Efter en mardrömsinledning med Covid och tufft schema (0-8 över två matcher mot Chelsea + City) har Arsenal radat upp ett par vinster. Kanske inte superimponerande alla gånger, men ett klart lyft. I startelvan mot Spurs spelade alla sommarvärvningar plus flera av spelarna Arteta förlängt kontraktet med - så det här börjar bli hans lag. Mycket fin prestation mot Spurs i första halvlek. När lagen möttes i fjol stod Arsenal i strax över dubbelt, året innan i runt 2.25-2.30. Betydligt högre odds den här gången och då är frgaån om Brighton är så mycket bättre än då eller om Arsenal är sämre? Jag tror egentligen svaret är nej på bägge de frågorna.

Arsenal har ett mycket ungt lag och kommer säkert pendla lite i prestationerna. Men med en backfyra på plats och en spännande offensiv är potentialen stor i min bok. Tror de vinner oftare än vad oddsen säger här och hugger tvåan, trots att Xhaka saknas.

Speltips: Rak tvåa på Arsenal.

This is the stats tab
This is the post tip