Lagom till huvudrätten på nyårsafton tar Brighton emot Arsenal.
Mitt speltips: 1X eller asian +0,5 på hemmalaget. Lucky Sports eller bet365.

Arsenal borstade av sig ett halvtidsunderläge mot West Ham och vann med 3-1 till slut. Ödegaard briljant, Saka + Martinelli målskyttar igen och Jesusersättaren Nketiah fick sätta spiken i kistan. Med Wenger på läktaren dessutom - en i stort sett perfekt kväll. Frågetecknen kring hur laget skulle hantera Jesus frånvaro rättades ut en aning. Om så tillfälligt. En bra prestation överlag. Men hemma på Emirates är en sak. Bortaplan något annat. Sen tycker jag West Ham var ruskigt svaga faktiskt.

En sak som slog mig i West Ham-matchen var hur svag bänk Arsenal har nu när några spelare saknas. Tomiyasu, Smith-Rowe, Jesus och Nelson saknades på grund av skador. Får se vad Arteta säger, men skulle gissa att max en spelare kan delta mot Brighton. Det gör att bänken är väldigt tunn nu, framför allt offensivt. Finns bara en ojämn Fabio Vieira (som fortfarande vänjer sig vid ligan). I övrigt inget alls i stort sett. Bara att hoppas alla spelare visar fortsatt fin form för Artetas del, för om han vänder sig om och tittar mot bänken finns inte mycket som kan hjälpa honom. Nu är det här bara andra matchen i jul/nyårsschemat, men skulle gissa att det kan kosta på framöver. Behöver ha in spelare som kan bidra direkt.

Ställs mot ett Brighton som Boxing Day-brottade ner Southampton enkelt. De Zerbi har kommit in på ett bra sätt efter Potter och laget är minst lika bra som tidigare. Alltid svårslagna och blir i stort sett aldrig utspelade. Bra underliggande statistik då de skapar många chanser, släpper till få. Mycket bollinnehav, många egna avslut och få avslut emot. Är kort sagt bra på riktigt. Redan slagit Man U + Chelsea och tagit poäng av Liverpool i år. Slog ett hyggligt starkt Arsenal på Emirates i ligacupen i höstas och tog fyra poäng av sex mot Gunners i fjol. Saknar förmodligen VM-stjärnskottet Mac Allister och även avstängde Caicedo. Men visat mången gånger tidigare att de kan hantera att ett par spelare saknas.

Brighton borta är en svår match. Tror inte Arsenal är helt missnöjda med ett eventuellt kryss i en såhär knepig bortamatch. Som sagt, på Emirates har Arsenal varit brutala, men i en hel del andra bortamatcher (Leeds, Southampton och Wolves) har det varit små marginaler som gjort att Arsenal tagit så många poäng. Att få 1.80+ på ett så starkt hemmalag som Brighton känns bra. Chelsea stod i ca 2.40 i samma match medan Tottenham var underdogs. Arsenal kanske är något snäpp bättre, men jag tycker de står lite lågt oddsmässigt.

Speltips: 1x

This is the stats tab
This is the post tip