Speltips: Chelsea vinna matchen @ 2,05 - Bethard -

Näst sista omgången i Premier League för dessa lag där hemmalaget endast spelar för äran och fansen medan bortalaget hoppas kunna ta sig till Europa till nästa säsong.

Brighton på tionde plats ska bara spela av säsongen och har inte haft någon speciellt bra vår. Fyra förluster, tre kryss och bara en vinst på de åtta senaste matcherna. Segern näst senast satt långt inne trots att man på hemmaplan mötte ett tröttkört Aston Villa i rätt läge. Borde haft straff mot sig i första halvlek men fick istället med sig en 11 metersspark bara tre minuter från full tid. Robin Olsen räddade straffen men Joao Pedro kunde nicka in returen och säkra tre poäng. Senast 1-1 borta mot Newcastle och även det rätt smickrande siffror för fiskmåsarna.

Har flera spelare skadade och det är en av anledningarna till den svaga formen. Jan Paul van Hecke, Pervis Estupiñán, James Milner, Jack Hinshelwood, Solly March, Kaoru Mitoma och Evan Ferguson ser alla ut att missa matchen och dessutom sena tester på målskyttarna från de senaste matcherna, Joel Veltman och Joao Pedro.

Så manager Roberto De Zerbi lär inte kunna få ihop någon slagkraftig bänk till matchen utan får förlita sig på de som kan komma till start på planen. Trots alla skador i truppen så har Ansu Fati varit fast på bänken i de fyra senaste och det tyder väl på att man kommer skicka tillbaka anfallaren till ägarklubben, Barcelona, efter säsongsavslutningen. Var hypad vid ankomsten men återvänder utan att ha gjort något vidare avtryck hos The Seagulls.

Adam Lallana (36) och James Milner (38) har utgående kontrakt och känns inte heller som att de kommer vara kvar i klubben till hösten.

Chelsea närmar sig Europa

Chelsea på samma poäng som tabellsexan Newcastle men med sämre målskillnad. Båda lagen har två matcher kvar att spela så det blir kamp in i det sista om Europa Conference League-platsen till kommande säsong. Chelsea vann senast den svåra bortamatchen mot Nottingham med 3-2. Låg under med 1-2 med tio minuter kvar men då kom två snabba mål från Raheem Sterling och Nicolas Jackson som säkrade vinsten.

Senegalesen Jackson glödhet med fyra mål på de tre senaste matcherna. Ser åter ut att starta i spetsrollen flankerade av Mykhailo Mudryk & Noni Madueke och Cole Palmer strax bakom sig. Christopher Nkunku kan säkert utmana om striker-rollen nästa säsongen men får nog nöja sig med inhopp resten av denna säsong. Även Raheem Sterling finns att tillgå när Mudryk tröttnar på sin kant.

Levi Colwill, Axel Disasi och Lesley Ugochukwu fanns med på bänken mot Forest medan Malo Gusto & Reece James till och med fick korta inhopp så skadeläget är klart förbättrat till de avslutande omgångarna. Får se om Ben Chillwell och / eller Wesley Fofana kan ingå i matchtruppen i någon av de två sista matcherna. Målis Robert Sanchez, Carney Chukwuemeka, Enzo Fernandez och Romeo Lavia ser dock ut att bli borta resten av säsongen.

Tycker att detta bör bli bortavinst då motivationen finns hos Blues. Brighton hade rätt klara hemmaförluster mot Arsenal (0-3) och Manchester City (0-4) under April och även om Chelsea inte riktigt är på samma nivå som de två topplagen så finns det tillräckligt med kvalitet framåt för att såra ett hårt skadedrabbat Brighton trots bortaplan. Den som inte riktigt litar på Londonlaget kan haka fast säkerhetsbältet och ändå få ett schysst odds på Chelsea dnb hos Bethard @ 1,58. Även om inte "straffspelet" satt förra gången Chelsea var i farten så kvarstår faktum att Chelsea ofta får straffar med sig och domare Michael Salisbury är precis som Tony Harrington (som dömde Chelsea senast) inte främmande för att peka på straffpunkten. Så testar åter att det blir straff i matchen som TV-spel, men Chelsea vinna matchen är dagens huvudspel!

Spelet sitter om Chelsea vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip