FA-cupmöte mellan Brighton och Crystal Palace. Tror att hemmalaget kommer vara snäppet mer motiverat och drar därför en liten lans för dem.

Förra mötet
Brighton - Crystal Palace 0-0 (PL)

Premier League
12. Brighton 22 5 8 9 17:27 23
14. Crystal Palace 22 5 7 10 20:33 22

Brighton hemma
11 3 6 2 12:14 15

Formen
O, O, F, V, O

Senaste match
Brighton - Bournemouth 2-2

Crystal Palace
11 2 3 6 6:15 9

Formen
V, O, F, O, V

Senaste match
Southampton - Crystal Palace 1-2

Brightons problem den här säsongen har onekligen varit offensiven. 17-27 på 22 omgångar i Premier League gör det svårt att vinna tillräckligt många matcher för att hamna på betryggande avstånd från bottenstriden. Där är både Brighton och Crystal Palace indragna, i den oerhört jämna nedre halvan av tabellen.

I kväll tror jag dock på Brighton. Inte med någon maxinsats på något sätt, men om jag ska välja sida här så blir det Brighton. Roy Hodgson har fått bra uppsving på Palace, men den här matchen kommer man att rotera, samtidigt som djupet på truppen inte är det bästa på grund av alla skador. Även Brighton kommer snurra på några positioner, men där har managern fler val att gå på.

Brighton har gått tre matcher utan seger, men bara torskat en av senaste fem. Formen är tämligen god och jag tror man kommer ta den här matchen på allvar för att komma in i vinnarspåret igen.

Preliminära elvor (Whoscored)

Brighton (4-4-1-1) Krul - Schelotto, Goldson, Duffy, Bong - March, Stephens, Kayal, Brown - GroB - Hemed

Saknar: Sidwell

Crystal Palace (4-3-3) Speroni - Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, Aanholt - McArthur, Milivojevic, Riedewald - Zaha, Benteke, Townsend

Saknar: Sakho, Puncheon, Dann, Loftus-Cheek, Ward, Wickham. Cabaye osäker.

SPELTIPS
Jag spelar Brighton asian hcp 0 (samma som draw no bet) till 1.79 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip