På Amex Stadium gästas Brighton av Everton under lördagseftermiddagen och i denna match är hemmalaget favoriter. Fixar de en tredje raka trepoängare i ligan? Ja, jag tror det!

Brighton har inlett Premier League-säsongen 2021/22 med två segrar av två möjliga. Premiären genomfördes på bortaplan mot Burnley och den matchen vann de med 2-1. I hemmapremiären hade de Watford på besök och då vann de med 2-0. Nu väntar andra raka hemmamatchen i ligasammanhang och detta mot ett Everton som de absolut kan slå på hemmagräs.

Everton har precis som motståndet för dagen inlett ligan vettigt. En seger och en oavgjord är gästernas facit på de två inledande ligamatcherna och för deras del blev det seger i premiären då Southampton besegrades hemma med 3-1 och i rond två gästade de Leeds på bortaplan i en match som slutade 2-2.

Ser vi till hur det brukar sluta när Everton gästar just Brighton är det fördel hemmalaget då de har fyra raka möten lagen emellan utan förlust. Två segrar och två oavgjorda är utfallet lagen emellan sedan 2017.

SPELTIPS
Brighton blir favoriter och detta med rätta. Jag väljer att spela hemmalaget med gardering at insatsen blir återbetald vid ett eventuellt kryss hos Bethard till priset 1.65.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip