Brighton tar emot Liverpool på Amex Stadium och här får vi se formsvagt mot formstarkt och det är helt klart fördel bortalaget!

Liverpool går som tåget och även om det blev förlust mot Inter i Champions League tidigare i veckan så blev det avancemang till kvartsfinal. Liverpool vann nämligen bortamötet med 2-0, men förlorade returen hemma med 1-0, vilket alltså gav avancemang ändå med sammanlagt 2-1. I ligaspelet har Liverpool sju raka trepoängare och med den formtoppen är man nu sex poäng bakom serieledande Manchester City, men då står man också på 27 matcher jämfört med City som noteras för 28 ligamatcher.

Brighton har å sin sida ingen vidare formkurva. Hemmalaget på Amex Stadium noteras för fyra raka förlustmatcher och när ett formtoppat Liverpool kommer på besök är det inte mycket som talar för att hemmalaget löser att bryta den dystra trenden. Hemmalaget är just nu på en 13'e plats i ligan och noteras för 33 poäng på 27 matcher med en målskillnad på 26-32. Ser vi till deras senaste möte så kammade de noll poäng efter en 2-1-förlust mot Newcastle borta och min idé inför avspark mot Liverpool är att det blir något liknande.

Liverpool ska bara vara bra nog för tre poäng här om de ska ta upp kampen om ligatiteln med City på allvar. Att gästerna vinner matchen samtidigt som den samma kommer upp i totalt minimum åtta hörnor blir mitt spel med hjälp av spelbyggaren hos Unibet .

SPELTIPS
Liverpool vinner matchen + över 7,5 hörnor spelas till 1.77 hos Unibet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip