Tar Man United rak seger mot Brighton.

Går att säga mycket om Mourinho och dennes utspel i media. Att det spelmässigt ser sådär ut at best och att han verkar ligga i konflikt med klubben och vissa spelare. Det går såklart inte att komma ifrån. Men det går också inte att bortse från att Man United har ett starkt lag fyllt med spelare av spetskvalitéer ett lag som Brighton bara kan drömma om.

Tänkbart Man United-lag:

De Gea
Darmian, Bailly, Lindelöf, Shaw
Pogba, Fred, Pereira
Mata, Lukaku, Sanchez

Inledde årets säsong med 2-1 hemma mot Leicester, vilket väl var en helt okej prestation. Framför allt var det mycket viktigt att få med sig en seger där för att rida vidare på den vågen. I den matchen var Sanchez rätt bedrövlig, kan bara bli bättre. Nu är det frågetecken kring om han spelar eller inte, finns alternativ på positionen oavsett. Och spelar han som mot Leicester är Martial/Rashford en förstärkning...
Verkar dessutom återfå Lukaku i elvan, vilket är bra.

Brighton inledde med att förlora med 2-0 mot Watford, fullt rättvist. Att de förlorade var knappast oväntat, var ligans sämsta bortalag i fjol. Hemma är man bättre, i fjol "övre halvan-bra" framför egna fansen. Så visst, det här blir knappast en lätt nöt att knäcka för Man U, men tycker ändå bortalaget ska ha bra chanser. Tycker nämligen Brighton inte förstärkt laget nämnvärt sedan förra säsongen. Har små resurser för den här nivån och ingen vidare bredd eller spets i laget enligt mig. Gross är en bra spelare, men ska man lita på Murray, 34, vad gäller målproduktionen i år igen? Han var väl okej i fjol, men över tid är han ingen PL-anfallare av rang.

Defensivt är laget välorganiserat, men tror de får ett tufft andra-år i ligan ändå. Som nykomling kommer en del gratis, i år blir det svårare att överraska. H

Tänkbart lag Brighton:

Mat Ryan,
Montoya, Dunk, Duffy, Bernardo
Knockaert, Stephens, Pröpper, March
Gross
Murray

Tror det här blir en rätt tajt match med få målchanser. Känslan är att Man United knappast kommer glänsa spelmässigt men att de vinner med 1,2-0 tack vare individuell skicklighet.

This is the stats tab
This is the post tip