Brighton står in för en tuff utmaning i ligaspelet under lördagskvällen då Manchester City väntar på Amex Stadium.

Hemmalaget har fått en finfin säsongsinledning genom att spela in 15 poäng på åtta matcher. Just nu återfinns Brighton på en fjärdeplats i tabellen och noteras för 8-5 i målskillnad. Brighton har hittills endast en förlust i protokollet och denna kom då de tog emot Everton på hemmaplan där de lämnade med en 2-0-förlust.
Sedan dess har värdarna genomfört fem raka i ligan utan förlust och sett till de tre senaste har de vägrat att förlora då de har tre raka kryss i bagaget.

Brighton kommer närmast från en 0-0-match borta mot Norwich, men statistiken vittnar om att det inte var någon typisk 0-0-match. Norwich skapade 15 målchanser och Brighton elva. Vad gäller hörnstatistiken tog Norwich hem den med 8-4, så det var en match med "mål i luften".

Gästande City har tidigare i veckan spelat Champions League-fotboll mot Club Brugge. Det gick som en dans på rosor då de vann den bortamatchen med 5-1. Hörnorna där stannade på 4-4, men det var väl till viss del också för att City hade en 3-0-ledning redan efter 53 minuters spel.
Nu väntar jag mig en kanske något tuffare prövning än senast och i ligan har City inte råd med onödiga poängtapp sett till hur toppkonkurrenterna uppträder för tillfället.

Brighton tog full pott mot City här i fjol, då genom en 3-2-seger och då vann hemmalaget hörnorna med 5-3 också.
Denna gång tror jag att det blir något tajtare, men fler hörnor, så jag väljer att rekommendera ett överspel på antalet hörnor då det är två lag som trivs med anfallsfotboll för tillfället.

SPELTIPS
Över 9,5 hörnor till 1.58 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip