Mitt spel: Brighton vinna eller oavgjort till 2.00 hos bet365 .

Brighton tar emot ligasegrande Manchester City i vardera lags näst sista match för säsongen.

Efter Arsenals förlust mot Nottingham Forest stod det klart att City blev PL-mästare i kostym som det så fint heter. Trots det gick man med en roterad elva ut och besegrade Chelsea med 1-0 hemma på Etihad Stadium under söndagen. Nu har man fyra matcher kvar den här säsongen, som följer:

Brighton - City i Premier League
Brentford - City i Premier League
United - City i FA-cupfinal
Inter - City i CL-final

Med tanke på att de två avslutande matcherna i ligan inte har någon betydelse blir de ännu krångligare än vanligt att försöka läsa av hur Pep Guardiola tänker med sina laguttagningar. Jag tror dock att vi kan få se en något roterad elva även här mot Brighton, och att han sedan mönstrar i princip den elvan han ska spela de två finalerna mot Brentford i den avslutande omgången.

Hemmalaget Brighton nådde även dem ett stor milstolpe under helgen. I och med deras 3-1 seger mot Southampton är man nu klara för Europaspel nästa säsong, och nu krävs endast en poäng till för att göra det matematiskt säkert att det blir i Europa League.
I den sista omgången ställs Brighton mot Aston Villa. Varför det spelar stor roll? Jo, eftersom Villa är laget man försöker hålla bakom sig i racet om Europa League-platserna. Nu ska det väldigt mycket till för att Villa ska ta sig förbi Brighton (en väldig sväng i målskillnad krävs) men jag tror Brighton hade tyckt det vore skönt att ha det racet överstökat redan innan sista omgången.

Värdet finns hos Brighton

Med tanke på de förutsättningar som finns anser jag att värdet i denna match finns i Brighton-lägret. City har betydligt viktigare uppgifter framför sig i båda de två finalerna som återstår under säsongen. Jag har väldigt svårt att se Pep ställa ut fullt lag, då det vore hål i huvudet att riskera skador. Självklart är Citys andra-elva sjukt nog troligtvis det bästa laget i serien också, men jag får ändå känslan av att den här matchen hamnar lite mitt emellan allting.

Brighton har och andra sidan Europa League att spela för, där det även är den sista hemmamatchen för året. Jag tror verkligen De Zerbi och hans spelare vill avsluta denna ruskigt imponerande säsong med en skalp mot mästarna hemma på Amex Stadium, och man får nog inte en bättre chans än här att göra det.

Jag väljer därför att sticka ut hakan lite och spela Brighton vinna eller oavgjort till 2.00 hos bet365 . Brighton draw no bet finns också för den lite mer försiktige, men jag går på det första!
This is the stats tab
This is the post tip