Speltips: Ö2,5 mål & BLGM i matchen till 1.80 hos bet365 .

Både Brighton och Marseille är klara för slutspel i Europa League och ska nu slåss om gruppsegern. Marseille är en poäng före Brighton, så kryss räcker för fransmännen för att säkra segern medan endast seger gäller för Brighton.

Brighton kommer från ett frustrerande kryss i helgen hemma mot Burnley. De Zerbi var märkbart irriterad i intervjun efter matchen. Trots att man sällan förlorar känns Brighton aningen svalare än man gjorde förra säsongen.

Andra vindar blåser det i Marseille! Fyra raka segrar i alla tävlingar och efter den lite svajigare starten man fick på säsongen har man lyckats vända på skutan.

Något som går att säga om båda lagen är att deras matcher ofta involverar en hel del mål, och speciellt Marseille.
Om Brighton vet vi att det kan svänga rejält där man är extremt skickliga offensivt men aningen för lätta att få hål på.
Något som verkligen fått fart på Marseilles fina form är deras målskytte. 13 gjorda mål på deras fyra senaste matcher och de offensiva spelarna är inne i ett fint stim med Pierre-Emerick Aubameyang i spetsen.

Marseilles resultatrad i Europa League ser ut som följer:
3-3
2-2
3-1
0-2
4-3

Målglada matcher rakt igenom och jag ser ingen anledning till att det inte skulle fortsätta även här.

Gruppsegern ska avgöras

Brighton behöver gå för segern för att nå förstaplatsen i gruppen, vilket bör innebära mål för antingen Brighton eller Marseille när hemmalaget lämnar ytor bakåt.
Att Brighton gör mål på hemmaplan sätter jag favorit på, samtidigt som Marseille är inne i ett ordentligt målstim och ska kunna såra Brightons framåtlutade defensiv.

Ö2,5 mål & BLGM i matchen spelas till 1.80 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip