Lördagens sista Premier League-match spelas på Amex Stadium där Newcastle gästar Brighton. Undertecknad tror att hemmalaget är bra nog för att leverera en trepoängare här och väljer således att spela hemmaseger med asian hcp.

Brighton noteras förvisso för fem raka tävlingsmatcher utan seger, men då ska man också säga att de mött kvalificerat motstånd. Förra helgen gästade de Liverpool på Anfield i en match som slutade 2-2, så när Brighton har en bra dag, då kan de störa de bästa lagen i ligan, vilket de visade då genom att fixa en poäng mot ett formstarkt hemmalag.
Senaste hemmamatchen Brighton gjorde var mot Manchester City. Hur det gick? City vann här med 4-1.
Nu har de chans till revansch och detta mot ett Newcastle som har det kämpigt.

Gästerna kommer närmast från en 3-0-förlust hemma mot suveräna Chelsea. Innan det spelade Newcastle in en poäng genom ett 1-1-resultat borta mot Crystal Palace. Newcastle har precis som Brighton en lång rad med matcher utan seger och för deras del är det till och med noll segrar inkasserade sett till de tio ligamatcher man hunnit med hittills.
Just nu är Newcastle nästjumbo i Premier League och detta med fyra poäng på kontot och en målskillnad på 11-23. Som bortalag har de två oavgjorda och tre förluster med 4-10 i målskillnad och jag tror inte att de förbättrar den statistiken mot Brighton som håller högre klass.

SPELTIPS
Brighton är favoriter och jag tror de levererar.
2-0 är inget omöjligt resultat i min bok.

Vad torr ni?

Brighton -1 (asian) blir spelet och detta till oddset 2.10 hos bet365 .

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip