Speltips: Newcastle DNB till 1.90 hos Expekt .

Brighton tar emot Newcastle i en väldigt intressant match på förhand. Detta är två lag som väntas vara med och slåss i det övre skiktet av tabellen, men kommer med varsin förlust till den här matchen och vill studsa tillbaka.

Brightons förlust senast var snöplig. Ett massivt spelövertag och ett 3-1 resultat som inte speglade matchbilden, men man hade svårt att få tag på West Ham som var skickliga i sitt omställningsspel. Det är svårt att säga om De Zerbi kommer skaka om i startelvan efter förlusten, dock var prestationen i sig inte dålig så det behöver nödvändigtvis inte bli fallet.

Newcastle tappade 1-0 till 2-1 senast mot Liverpool trots en man mer i cirka timmen. En väldigt dråplig förlust där man även fick mittback Sven Botman skadad som väntas missa den här matchen.

Newcastle känns stabilare

I en väldigt jämn match på förhand tror jag dock att Newcastle blir laget som studsar tillbaka. Jag har lite svårt att greppa tag om hur bra Brighton faktiskt är den här säsongen. I de två första matcherna såg man extremt bra ut, men åkte som sagt på en rejäl mina senast mot West Ham. Offensivt känns man fortfarande väldigt bra och spelar en rolig fotboll att titta på, men defensivt tycker jag det ser aningen svajigt ut. Man har släppt in mål i samtliga matcher hittills den här säsongen och i de två första matcherna var det mot Luton och Wolves, två av ligans sämre lag. När det väl kom ett lite bättre lag på besök fick man svårigheter direkt, så jag vågar inte lita på detta Brighton ännu efter de spelartapp man åkt på under sommaren.

Newcastle och andra sidan gick bort sig taktiskt mot Liverpool. Istället för att fortsätta gasa efter Van Dijks röda kort valde man att försöka försvara hem segern, vilket bet dem i ändan. Redan innan det röda kortet tycker jag att man var det bättre laget i den matchen, där man kunde gjort både 2 och 3-0 innan Liverpool kvitterade.

Jag håller, såhär tidigt in på säsongen, Newcastle som det mer stabila laget och känslan är att jag vet vart jag har Newcastle, och det känner jag inte riktigt med Brighton ännu. Man kan mycket väl göra en toppensäsong i år igen, men i och med spelartappen man åkt på behöver jag se lite mer.

Newcastle rak till 2.60 behöver inte vara fel, men jag säkrar upp något och spelar Newcastle DNB (pengarna tillbaka vid kryss) till 1.90 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip