Brighton tar emot Spurs på söndagskvällen.
Mitt speltips: Brighton vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.
2.20 hos Bethard , SpeedyBet & FastBet .

Tycker det doftar skräll här. Ingen missade nog att Kane gick ut skadad i torsdagens match mot Liverpool. Hans frånvaro har såklart påverkat oddsen, men det går inte att underskatta vad det betyder att han inte är med. Det finns tänkbara ersättare i truppen, men ingen förutom Son och Kane har väl leverat på allvar över hela säsongen. Så det här är ett blytungt avbräck och många kanske minns hur uddlösa Tottenham genom åren sett ut när Kane varit out.

Även duktige vänsterbacken Reguilón är out. Får nu bara två vilodagar efter Poolmatchen, som såklart var en ordentlig urladdning. Jag tror det kan bli en tuff period för Spurs som matchats hårt och kanske sprungit lite väl bra första halvan av säsongen.

Brighton får en extra vilodag jämfört med Spurs. Blev bara en poäng hemma mot Fulham, vilket var en missräkning såklart. Har bara en förlust i januari och det var borta mot Man City, där insatsen trots allt var helt okej. Tycker Potters lag ofta spelar bra och går vi tillbaka till tidigare matcher under säsongen har de matchat lag som Chelsea, Arsenal, Liverpool och Man United framför allt spelmässigt men ibland även resultatmässigt på hemmaplan. Saknar dock klassanfallare som kan förvalta målchanserna som skapas. Inget lag har underpresterat så kraftigt som Brighton sett till expected goals och expected points den här säsongen. De "borde" ha tagit 30-32 poäng sett till hur matcherna varit med målchanser och så vidare. Någon gång måste det där börja ge utdelning, jag tycker Brighton är alldeles för bra för att vara indragna i bottenstriden.

Vann motsvarande match i fjol med 3-0 och kanske kan hitta lite kraft av det. Väljer ändå DNB-oddset före raka ettan här då Brighton inte alltid går att lita på. Känns som drömläge att möta Spurs här och det borde de kunna utnyttja.

This is the stats tab
This is the post tip