Dags för Premier League igen efter Europa-spel!

Brighton, numera med Roberto De Zerbi vid rodret, fick en fin start förra helgen när man kryssade mot Liverpool på Anfield. 3-3 slutade den matchen, och jag får känslan av att Brighton under De Zerbi kommer se ut så rätt ofta. En flödande offensiv i kombination med öppna spjäll bakåt.

De Zerbi har historik av att verkligen låta offensiven flöda och har varit i toppen i kategorien gjorda mål med nästan varje lag han ansvarat över. Mål ska vi få!

Tottenham befinner sig i lite av ett vägskäl. Antionio Conte har inte alls fått med sig resultaten den senaste tiden med derby-förlusten senast i ligan mot Arsenal och 0-0 tisdagens CL-möte med Eintracht Frankfurt.

Ligaplaceringen ser fortfarande bra ut för Spurs, men fotbollen fortsätter hacka, och det känns svårt att veta vad man kommer få av Tottenham. Ena dagen kan det se strålande ut, andra dagen pannkaka. Med spelare som Kane, Son och Richarlison finns dock alltid potentialen där för mål. Detta i kombination med Brightons öppna försvarsspel tror jag kan innebär mål även för Tottenham.

Skadeläge: Spurs får fortsatt klara sig utan skadade Dejan Kulusevski, Lucas Moura och Japhet Tanganga samt Emerson Royal som är avstängd.
Brighton har endast långtidsskadade Jakob Moder 100% borta, medans Enock Mwepu och Moses Caicedo är tveksamma till spel men väntas vara redo.

Brightons offensiva anda blandat med Tottenhams kvalité framåt tror jag kommer innebära en målfest åt båda håll. Det ska sägas att 2.80 på Brighton rak lockar, men jag landar tillslut i BLGM/Ö2.5 mål i matchen till 2.20 lockar ännu mer.


Förväntad startelva Brighton:
Sanchez - Webster, Dunk, Veltman - Estupinan, Caicedo, Mac Allister, March - Trossard, Gross - Welbeck.

Förväntad startelva Tottenham:
Lloris - Lenglet, Dier, Romero - Sessegnon, Höjbjerg, Bentancur, Perisic - Son, Kane, Richarlison.

This is the stats tab
This is the post tip