En ny omgång av Premier League ska sparkas igång och den inleds redan på fredagen – Brighton vs West Ham.
Två lag som ligger nära varandra i tabellen men där ena laget har kommit igång på den senaste tiden. Lutar åt fördel för bortalaget här då West Ham är inne i en bra period med Marko Arnautović i spetsen.

Tabell:
14. West Ham 7 2 1 4 8/12 7p L L L W D W
15. Brighton 7 1 2 4 8/13 5p W L D D L L

Chris Hughton och hans Brighton fick en hyfsat fin start på säsongen när de slog Manchester United på hemmaplan med 3-2 i den andra omgången. Inför matchen mot West Ham under fredagen beräknas Brighton göra en ändring sett till den elva som besegrade Man United.
Tysken Pascal Groß på mittfältet är nu skadad och har ersatts av Yves Bissouma som har gjort det bra.
Brighton har en dålig form bakom sig. Två raka förluster mot tungt motstånd, 1-2 mot Spurs och 2-0 mot Manchester City. Innan dess två kryss mot Southampton och Fulham.
Har ett mycket spännande spelschema framför sig med hyfsat lätta motståndare. Dock känner jag att Glenn Murray behöver avlastas aningen i offensiven. Han får inte den uppbackning han behöver.
Anthony Knockaert ser spännande ut på högerkanten med flera assister. Men den spelare som har gjort näst flest mål, efter Murray, är mittbacken Shane Duffy.

West Ham ser betydligt vassare ut framåt, för tillfället. Men om man kikar tillbaka på "The Hammers" inledning på säsongen var problemen betydligt större. Dock i en annan lagdel – nämligen försvaret.
De fyra inledande ligamatcherna resulterade i en målstatistik på 2-10. Försvaret såg ut som en hönsgård mot Liverpool i premiären. Sedan dess har det varit en hyfsad rullans på backlinjen.

Nu har Pellegrini fått styr på skutan. Senast i vinsten mot Man United startade Montoya, Duffy, Dunk och Bong i försvaret och det såg stabilt ut.
Endast två insläppa mål på tre matcher – mot Everton, Chelsea och Man United(!).

Offensiven ser väldigt spännande ut med Yarmolenko, Arnautovic och Anderson i spetsen.
Tre mål mot Man United där Anderson och Arnautovic hittade nätmaskorna (ett självmål).

Brighton har Pascal Gross att oroa sig över. Fotskadan stoppar honom från spel här. Annars saknas även Florin Andone.

West Ham har det jobbigare. Wilshere, Carroll, Hernandez, Sanchez, Lanzini dras alla med skador, och har varit borta ett bra tag. Hernandez närmar sig match men denna match kommer för tidigt.

***

Brightons förlust senast innebär att laget står vinstlösa i de fem senaste matcherna, varav tre är förluster. På hemmaplan är de bättre men min åsikt är att West Ham väger för tungt här under fredagen. Deras offensiv ser spännande ut!

SPEL: West Ham asian hcp +0 till 2,01x
Hos OhmBet 888sport eller LeoVegas - 1,5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip