Speltips: Brighton rak seger till 1.61 hos bet365 .
—-
Brighton tar emot Wolves under måndagens Premier League-match när långa omgång 21 äntligen börjar lida mot sitt slut.

Bortalaget kommer med tunga avbräck till den här matchen. Toppmålskytten Hwang Hee-Chan är iväg på landslagsspel liksom Ait-Nouri och Boubacar Traore. Lägg därtill att Joao Gomes är avstängd, och det växer till en ganska tuff lista av spelare man får klara sig utan.

Förutsättningarna gynnar Brighton

Jag tycker i normala fall att Wolves är tunga och svåra att bryta ner. Här tror jag dock man kan få det tufft.
I kombination med spelartappen kommer man även från ett något mer späckat spelschema än Brighton. Hemmalaget har haft spelledigt sedan den 6:e januari, så fräscha ben är att räkna med.
Under denna period var Wolves tvunget att klämma in ett returmöte mot Brentford i FA-cupen, som gick hela vägen till förlängning. Alltså 120 minuter mer fotboll i benen för mindre än en vecka sedan. Det ska inte underskattas.

Wolves bortafacit är inte heller några supersmickrande siffror. Endast en seger på de 6 senaste försöken på bortagräs, där man även förlorat 4 av dem.

Även Brighton saknar spelare som är iväg med landslag i Mitoma och Adingra. Jobbiga tapp, men Brightons trupp är enligt mig tillräckligt bred för att klara av det på ett bättre sätt än Wolves.

Med den långa vila man haft bör man även haft gott om tid att fundera ut den bästa lösningen, och spets framåt tycker jag fortfarande man har i Ferguson och Joao Pedro för att nämna två.
Brighton har även visat sig vara starka hemma på Amex Stadium, där man inte förlorat i ligan sedan omgång 3.

Jag tycker som sagt inte att Wolves är speciellt dåliga, det skiljer trots allt bara tre poäng mellan lagen i tabellen.
Jag anser dock att förutsättningarna pekar i Brightons riktning. Fräscha ben, bredare trupp och hemmaplan tror jag lägger grund för en Brighton-seger.
Det spelas till 1.61 hos bet365 . Vi slår inte världsrekord i högt odds, men jag gillar det ändå.
This is the stats tab
This is the post tip