BP tar emot Degerfors på lördagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian. Spelet finns under fliken för asian-marknader och innebär att du får pengarna tillbaka om det stannar på exakt tre mål. Vinst vid noll-två kassar. Förlust vid fyra eller fler.

Tunga offensiva avbräck för Degerfors:
Rasmus Örqvist (avstängd), Vukojevic (skadad) och Campos (landslag) missar. Nio av 14 gjorda mål kommer inte till spel. Jobbigt för ett lag som även vid optimala förutsättningar har en ganska tunn trupp. Fått in Pashang Abdulla och det är ju bra, men knappast så att 29-åringen har bevisat sig i Allsvenskan (öst in mål i lägre serier).

I återstarten mot Värnamo såg Degerfors mer än lovligt beskedliga ut. Skapade knappt något alls och Värnamo var totalt överlägsna. Smålänningarna stod i runt 1.45 på +0 linan live trots 1-0-ledning. Inte dåligt mtp att Degerfors trots allt stängde som knappa favoriter.

Degerfors har en väldigt svag trend med fem raka allsvenska matcher utan seger. Då AIK + Blåvitt så smått börjat röra på sig med spelare in/inspelade poäng så är tabelläget bekymmersamt. Varje poäng är viktig och de kan inte ge bort massa enkla mål om de ska spela i Allsvenskan även nästa säsong. Är ett offensivt lag i grunden, men borde anpassa sig lite efter läget tycker jag.

Smygfarligt läge för BP

BP överraskade alla under våren och har 19 inspelade poäng. Kontraktet så gott som säkrat, men tycker ändå det är lite halvlurigt läge för laget. Haft lite nedåtgående trend senaste omgångarna tycker jag. Lätt att glömma bort att truppen inte är särskilt bra på pappret och om lagen bakom börjar röra på sig på allvar samtidigt som BP fortsätter förlora är de snart indragna i bottenstriden igen. Kan lätt bli så för att överpresterande lag att när luften väl går ur så går den verkligen ur.
Så viktiga poäng på spel även för deras del.

Normalt hatar jag underspel i Degerfors matcher, för det kan alltid kastas in bollar i egen kasse till höger och vänster. Men för att förlora på spelet behöver matchen innehålla fyra mål. Det har Degerfors haft i 6/14 matcher, BP har haft det i bara 3/13. Så det är inte så att de har fyra+ mål särskilt ofta.

Med tanke på Degerfors läge (vem ska göra målen?) och att det är viktiga poäng spel så gillar jag underspelet som startposition i matchen. För jag tror det här kan bli tajt.
This is the stats tab
This is the post tip