Djurgården bara ska och måste vinna detta "derby".

Allsvenskan
10. Djurgården 7 2 2 3 8:8 8
16. Brommapojkarna 6 1 0 5 4:15 3

BP hemma
3 1 0 2 2:6 3

Formen
F, F, F, F, V

Senaste match
BP - ÖFK 0-4

DIF borta
4 1 1 2 3:5 4

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
MFF - DIF 1-0

Ja, det ska inte vara något snack om att Djurgården går in i den här matchen för att vinna. Man har haft ett tufft spelschema med AIK (0-2), MFF (3-0), Elfsborg (2-2), Bajen (1-2) och MFF igen (0-1). Tre torsk på fem matcher och bara en seger. Ingen höjdare såklart. Men återigen, laget har haft ett tufft spelschema och är väl en 40% sämre i offensiven sen Mrabti gick sönder. Kerim ska vara i full träning nu och är aktuell för den här matchen. Det visar sig, eller så sparar man honom till cupfinalen mot MFF på torsdag.

Jonas Olsson avstängd men med Une Larsson som ersättare ska man klara av det. Beijmo magsjuk i veckan men väntas vara okej till matchen i morgon. Inte säker på att Djurgården kör över BP, med tanke på hur svårt man har i sin offensiv just nu, men vinst ska det bli alla gånger.

För BP har som förväntat haft det tufft. Tappade för mycket spets inför säsongen och jag är lite inne på det som andra varit, nästan så att laget som gick upp var bättre än detta. Senaste fyra: Bajen 0-4, Elfsborg 0-2, MFF 1-3 och Östersund 0-4. Man slog Häcken hemma innan dess men det var en skum match med mängder av konstiga beslut och röda kort i bortalaget.

Tror DIF steppar upp och tar en säker säger här. 0-2?

SPELTIPS
Jag spelar Djurgården vinna och hålla nollan till 2.70 hos Betsson (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip