BP tar emot Djurgården på lördagen.
Mitt speltips: BP att ha över 4,5 hörnor i matchen.

Ett nytt "derby" för Djurgården, som nu endast har en fjärdeplats att säkra. Inte så mycket att spela för och lite risk för utcheckning är känslan. Ställs mot ett BP med kniven mot strupen. Nykomlingen som inledde så fint ser nu ut att få kvala sig kvar. Degerfors tre poäng bakom (möter Varberg den här omgången och skulle kunna gå upp på samma poängantal) och Blåvitt tre poäng + bättre målskillnad före. BP behöver ta poäng kort och gott.

Vi vet hur Engelmark/Mellberg vill spela. Eget bollinnehav och passningsspel, kreativitet. Snarare än att packa ihop runt eget straffområde och hoppas på 0-0. Är ett lag som är en hel del i moståndarnas straffområde och kommer till en rätt mycket avslut.

Tror inte de ändrar på det bara för att Djurgården står på andra sidan. Sett senaste tiden hur BP spelmässigt stått upp bra mot:
- Elfsborg hemma (sex hörnor)
- Malmö borta (sex hörnor)
- Norrköping hemma (åtta egna hörnor)
- Blåvitt borta (fem hörnor)

Tycker BP nästan är bättre mot bra lag som själva bjuder upp till lite dans.

Djurgårdens status?

Säsongen för Djurgården är lite av en besvikelse. Att de ändå lär sluta fyra och bäst i stan är väl något form av styrkebesked. Men spelmässigt ser det sådär ut faktiskt. Framför allt offensivt. Inget pekar väl på att de kommer åka till Grimsta och totaldominera matchen med 60%+ bollinnehav. Kan mycket väl vinna matchen på sin tyngd, men det är inget odds som lockar mig.

Vänder mig istället till hörnmarknaden. BP är i allra högsta grad kapabla att slå en 4,5-lina mot Djurgården under normala förutsättningar. Nu finns det inte så mycket att fundera på för deras del - de måste gå för att vinna. Så jag räknar med att de går för det rätt aggressivt och verkligen försöker komma till många avslut.

Över 90 minuter tycker jag det bör finnas goda förutsättningar att lösa minst fem hörnor med de förutsättningarna,

Speltips: BP att ha över 4,5 hörnor i matchen
This is the stats tab
This is the post tip