Djurgården tar emot BP på torsdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Defensivt avbräck för Djurgården som med stor sannolikhet får klara sig utan skadade Danielson (missade Elfsborg i helgen, tränade vid sidan av på onsdagen). Eftersom det bara finns tre mittbackar i truppen blir det Une-Larsson och Tenho som lär spela där. Såg okej ut mot Elfsborg senast, men det var ett svagt motstånd i den matchen. När väl Elfsborg släppte handbromsen och började trycka på lite kom målchanserna för boråsarna.

Över tid kommer Danielson saknas med sin pondus, sitt huvudspel och förmåga att läsa spelet. Särskilt här när en sån som Vasic, en underskattad allsvensk anfallare särskilt vad gäller huvudspel.

BP har fina siffror för xg hittills (bara Malmö har en högre totalsumma) och de har gjort mål i alla matcher utom en. I just den matchen borde de gjort mål sett till vad de skapade. Även om BP till stora delar är ett nytt lag jämfört med i fjol, men visade då att de kunde stå upp bra mot Malmö (mål hemma och borta mot skåningarna), Djurgården (mål hemma och borta) och flera andra bra lag. Kan inte se varför det skulle bli så annorlunda den här säsongen.

Djurgården favoriter

Bortalaget Djurgården är rättmätiga favoriter här tycker jag. Även om anfallsspelet inte glänser gör de sina mål, tar sina segrar. Stort plus är att Tokmac Nguen är tillgänglig för spel efter fyra matchers avstängning. Han såg riktigt vass ut de få minuter han spelade innan det röda kortet mot Malmö FF. Nu har han fått några veckor till att träna upp fysiken, redo för 20-25 här? Vid sidan av honom blir Wikheim allt bättre, vilket spetsar till ytterpositionerna.

Svårt att se DIF gå mållösa från den här matchen. Även om de hållit en del nollor själva kan jag absolut se BP göra mål i den här matchen, inte minst med tanke på Danielson-avbräcket. Visst har Djurgården bara haft över 2,5 mål i två av sex matcher, men förutsättningarna och motståndet här gör att jag tror på bra chans för mål.

Inget lag är nog nöjda med ett kryss heller. Därför väljer jag ett överspel på Grimsta.
This is the stats tab
This is the post tip