Blåvitt åker till Stockholm för bortamatch mot BP. Gillar två olika spel:
- Blåvitt har flest hörnor i matchen. Expekt .
- IFK Göteborg asian +0 (insatsen tillbaka vid oavgjort).

Om vi börjar med hörnspelet:

IFK Göteborg har haft följande hörnantal första omgångarna:
Nio mot Värnamo
Tio mot Kalmar
Fem mot Malmö
Sju mot Djurgården
Sex mot Peking
Sju mot Degerfors.

Det har räckt till tre "vinster" i kampen om att ha flest hörnor och tre kryss. Har två rätt så offensiva ytterbackar i Salomonsson och Wendt. Framför allt Salomonsson stormar fram längs kanten och går alltid utsida. Även yttrarna Sebastian Ohlsson och Norlin gnuggar på längs kanterna.

BP:s skapade hörnor hittills:
- Tre mot Djurgården, Malmö, Mjällby och Elfsborg
- Noll i två raka nu mot Halmstad och Värnamo.

Snittar nästan åtta hörnor emot.

Känslan är att de lite gått ifrån sin idé de hade i Superettan där de var bollförande och ägde de flesta matcherna. Lite mer cyniska nu och känslan är att Olof Mellberg fått laget att bli lite mindre naiva än man trodde BP skulle vara. Spelar med ett äldre lag än man tänker sig, ligger ungefär i mitten tabellmässigt sett till ålderssnitt. Har gett resultat med tre raka segrar, vilket är imponerande av ett lag som så gott som alla hade på nedflyttningsplats i införtipsen.

Blåvitt lite på gång

Tycker IFK Göteborg haft en lite uppåtgående trend. Bra andrahalvlek mot Djurgården följdes upp av en okej kryssmatch mot Norrköping. Vann sedan bekvämt mot Degerfors senast med 6-0. Den insatsen kan inte sminka över en inledning på serien där Blåvitt fortfarande ligger näst sist. Men jag tycker IFK hittat lite mer rätt med Svensson/Bångsbo som mittbackar och Carlén på mittfältet.

BP har tre raka segrar. Utan insläppt mål dessutom. Välförtjänt vinst mot Mjällby, men tycker de hade lite medstuds mot Halmstad och Värnamo då bägge lagen fick rött kort. Rankades som seriens sämsta lag inför säsongen. Folk tävlade om att såga BP och vissa menade att de inte skulle ta tio poäng ens. Var nog lite överdrivet inför säsongen, men över tid ska de ändå vara klart sämre än IFK Göteborg. Bör kanske ha viss fördel jämfört med Blåvitt i att spela på konstgräset på Grimsta, men tror Blåvitt ska vara tunga nog att inte torska här. Efter Degerforssegern bör de ha fått lite andrum att spela mer avslappnat och kommer de upp i liknande nivå ska de ha bra chans här.

Speltips: IFK vinner, med insats tillbaka på oavgjort. Även Blåvitt hatt ha flest hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip