BP tar emot Bajen på fredagskvällen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Fredagsfest på Grimsta eftersom Bajen har Twente kommande vecka. Lär bli hemmaplanskänsla för Bajen och rätt bra fredagstryck.

Rekommenderade spel på Bajen hemma mot Kalmar i helgen och behövde inte bli besviken. Som jag var inne på där tycker jag de hittat rätt med Erabi som central striker. Hela säsongen har Cifuentes letat efter sin fronttrio, nu har han åtminstone en beståndsdel helt klar. Sen är frågan om inte Djukanovic ska spela på vänsterkanten. Blandar och ger, är säkert frustrerande som lagkamrat stundtals. Men har också spets och kan göra mål lite från ingenstans.

Bortsett Elfsborgsförlusten tycker jag Hammarby sett bättre ut efter uppehållet. Besara lite vassare och Erabioffensiven som sagt. Här är det bara att gå för seger som gäller, för återstoden av säsongen är en enda lång (för svår) jakt på Europaplatser. Kryss ger inget.

Hela BP-havet stormar

Lite miniorolig för BP och deras trend. Å ena sidan är prestationerna fortsatt bra - de skapade till exempel ungefär 50 lägen mot Häcken senast innan de fick utdelning. Så har det i viss mån sett ut senaste tiden, bra prestationer men hedersamma förluster. Nu har de en liten poängbuffert nedåt, men de behöver börja omvandla bra prestationer till segrar nu för att kunna slappna av lite. För om de förlorar trots bra prestationer lär de inte vinna när de börjar spela sämre också.

Målvakten Sidklev har tyvärr agerat väldigt svagt senaste matcherna och bjudit på en del misstag som lett till baklängesmål. Frågan är om Hägg-Johansson kliver in här? Samtidigt har de släppt till många mål och målchanser senaste tiden. Har inte riktigt i laget att bara backa hem och ta 0-0 efter en parkerad buss. Är ett lag som bjuder upp och försöker spela sitt spel hela tiden. Gjort mål i 12/15 matcher den här säsongen + i alla cupmatcher inklusive Djurgården. Så nog borde de kunna nära här också.

Överspel prematch brukar inte vara min melodi, men här tycker jag det ska ses med bra chans för bägge att näta. 1-1 är nog inget av lagen särskilt nöjda med, så vid ett sånt resultat tror jag inte matchen fryser till en händelselös sörja.

2-1 när lagen möttes för en månad sedan och jag kan se något liknande igen.
This is the stats tab
This is the post tip