BP tar emot Peking på söndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på Norrköping. Spelet sitter om Norrköping tar minst en poäng.

Nog för att Norrköping är ett uselt fotbollslag i mitt tycke. Vansinnig nedmontering från åren 2015-2021 där det var ett topplag som spelade otroligt underhållande fotboll. Men jag tycker att oddset på BP bara är för lågt här. Laget har bara vunnit två av nio matcher trots allt. Kommer från en storförlust mot Djurgården i torsdags och har inte fått igång Irandust, som ska vara en bärande spelare i det här laget. Om jag jämför vad Norrköping haft för odds i liknande bortamatcher tycker jag de står högt här.

Finns ändå ett par spelare i truppen (Prica, Traustasson, Nyman (finns det en till växel?) som ska hålla okej klass. Kryssade i det här mötet i fjol, borde ha bra poängchans även här. Bortsett slakten mot Malmö FF, plattmatcherna mot Mjällby och AIK är det bara Hammarby de förlorat mot i en jämn match. Kan sprattla till i vissa matcher även om lägstanivån är Glocalnet-låg.

BP spelar bra men...

BP spelar i vanlig ordning bra fotboll. Men saknar lite killerinstinkt/klass i straffområdena. Förvaltar inte målchanserna och släpper till lite för enkla mål många gånger. Mellberg/Engelmark gör ett bra jobb och de kan spela jämnt med alla lag, men de kan också förlora mot alla med tanke på hur de spelar. Personligen backar jag mycket hellre upp BP som underdog än som rydlig favorit.

Tycker deras prestation mot såväl Värnamo (förra helgen) och Djurgården (storförlust i torsdags) var svaga. Och de har som sagt inte vunnit på fem matcher.

Varje säsong är unik, men senaste gången BP stod i liknande odds hemma var i fjol i matcher mot lag som Varberg (usla i fjol) och Halmstad (inget konstgräslag va?). Bägge lagen har lika lång vila, konstgräs är underlaget. Så jag tycker det ska vara rätt jämna yttre förutsättningar.


Jag tror det här blir en jämn match som kan gå åt vilket håll som helst, då känns det givet att backa bortalaget.

Speltips: Asian +0,5
This is the stats tab
This is the post tip