BP rundar av Superettan hemma mot ÖIS.
Mitt speltips: Kryss i matchen. Finns till bra odds lite överallt.

Verkligen inte ofta jag rekommenderar spel på kryss. Men i en sistaomgång av en serie kan det uppstå lägen dör kryss är rätt okej för bägge lagen samtidigt som kryss knappast varit otänkbart "normalt" heller.

Tabelläget:
11. Örebro 29 10 6 13 32:37 36
12. Örgryte 29 8 11 10 44:41 35
13. Jönköping 29 9 8 12 40:50 35

J Södra möter Örebro i sista omgången. Den duon kommer alltså stå på 36 och 37 poäng vid kryss där. Det lag som eventuellt vinner kan gå om ÖIS om de tappar poäng mot BP. Med andra ord: ÖIS klarar sig definitivt kvar om de tar en poäng här.

Ställs mot ett BP som redan säkrat seriesegern, vilket var viktigt för deras del. Gjort en jättebra säsong och truppen består väl av 18-21-åringar som älskar att spela fotboll. Men hur stor laddning kan det finnas i en sån här match när seriesegern säkrats? Var klara för Allsvenskan redan inför förra omgången, men spelade ett starkt lag för att säkra förstaplatsen. Bör kunna bli lite rotation här och en något sämre prestation.

Örgryte har redan elva kryss på 29 matcher. Flest i serien. När lagen möttes i Göteborg blev det oavgjort också. Även vid helt normala förhållanden hade kryss varit rätt rimligt. Men med tanke på utgångsläget gillar jag spelet ännu mer. Står det oavgjort i andra halvlek lär väl ÖIS knappast riskera att gå framåt och eventuellt släppa in mål. För BPs del - finns energin och orken i ett sånt läge att de kommer vara all in? Jag tror snarare att de kan känna sig hyggligt nöjda med att inte förlora i sista matchen.

Mot bakgrund av allt detta tycker jag kryss känns bra till de här oddsen. Inget att dunka hus och hem på såklart, men bra läge för ett litet spel som det mycket väl kan gå att sälja av lite live i mitten på andra halvlek om det står oavgjort då.

This is the stats tab
This is the post tip