Ångestmöte mellan två formsvaga gäng. En match Bröndby ska vinna, men i nuvarande slag är ingen match enkel.

Senaste möten
AGF - Bröndby 3-2 (1-0 28')

SUPERLIGAN
8. Bröndby 15 5 3 7 23:24 18
9. Aarhus 15 3 9 3 18:19 18

Bröndby hemma
8 1 3 4 9:12 6

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
Bröndby - FCK 0-1

AGF borta
8 1 5 2 9:10 8

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
AGF - Randers 0-2

Bröndby borde ha vunnit ligan förra säsongen men stod för en rejäl choke. Titeln gick till Midtjylland i stället, något som såg otänkbart ut två månader innan dess när Bröndby öste mot guldet. Revansch den här säsongen? Nej. Säsongsstarten har varit urusel! Efter 15 omgångar har Bröndby endast vunnit fem matcher och ligger på 18 poäng. Det är 14 poäng bakom FC Köpenhamn i topp. Jag "vågar" redan nu slå fast att guldet är kört och tyske tränaren Zorniger kan nog ligga pyrt till om det här fortsätter fram till nyår. I mina ögon är truppen spretig och det är lite för få danska spelare. Svårt att få ihop till en enhet med mycket nytt och många olika nationaliteter? Det känns lite så när dem spelare, att laget inte riktigt lärt känna varandra.

Åkte på en BLYTUNG förlust senast i derbyt mot FCK efter ett sent mål (0-1). Innan dess torsk 2-3 borta mot Midtjylland och innan dess 1-1 hemma i en svag match mot Odense. Nja, ser sådär ut för Bröndby både spel- och resultatmässigt. Ligans sämsta hemmalag säger ganska mycket om den här säsongsstarten.

AGF? Började bra, men också här har det gått utför. Har dock visat sig svårslaget på bortaplan med 1-5-2 på åtta matcher. Det är rätt bra. Har två raka förluster i ligan - 0-2 mot Randers och 2-4 mot FCK - innan dess tre raka kryss. Senaste segern? 3-2 hemma mot Bröndby. AGF kommer garanterat rikta in sig på att spela säkert bakåt och få Bröndby och dess fans frustrerade.

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe – Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung – Vigen, Radosevic, Tibbling – Mukhtar – Wilczek, Erceg

Out: Kevin Mensah, Kasper Fisker, Uffe Bech

AGF (4-1-4-1): Whalley – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer – Guira – Stage, Sana, Amini, Ankersen – Bundu

Out: André Riel, Niklas Backman, Roman Mysak,

SPELTIPS
Jag spelar inget mål före minut 25:00 till 1.83 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip