Frukostmatch i Danmark och inte vilken som helst! Det är Köpenhamnsderby på tapeten.

Senaste möte
FCK - Bröndby 3-1

SUPERLIGAN
2. FC Köpenhamn 14 10 1 3 33:15 31
9. Bröndby 14 5 3 6 23:23 18

Bröndby hemma
7 1 3 3 9:11 6

Formen
F, O, V, F, V

Senaste match
Midtjylland - Bröndby 3-2

FCK borta
7 4 1 2 12:7 13

Formen
F, V, F, V, V

Senaste match
Midtjylland - FCK 2-0 (cupen)
FCK - AGF 4-2 (ligan)

Om FCK floppade förra säsongen så är Bröndby på väg att göra det nu. Efter 14 omgångar ligger Bröndby, som chokade när det gällde som mest i våras och släppte Midtjylland förbi sig i kampen om guldet, på en beige niondeplats. Det har inte sett bra ut överlag, framförallt på hemmaplan. På sju hemmamatcher, bara en seger och totalt sex poäng. Sämst i serien!! Nej, det är något som inte stämmer med harmonin i laget och det kan ta tid att komma tillbaka. Såg 1-1-matchen mot Odense för två veckor sen och det var ingen höjdare.

Matchen därpå torsk med 3-2 borta mot Midtjylland. Nu har man en liten fördel i hemmaplan och att FCK spelade cupmatch mitt i veckan. Men FCK har en väldigt bred trupp och roterade många spelare där. Tror inte det spelar så stor roll för gästerna i den här matchen. Det är Bröndby som måste gå för seger och FCK kan egentligen spela smart och försöka straffa Bröndbys osäkra försvar. Hemmalaget har släppt in hela 23 mål på 14 matcher - uselt för att vara ett förmodat lag i kampen om guld.

Nja, jag tycker FCK ser klart mycket mer stabila ut som lag och med all press på Bröndby kan det lätt knyta sig för ett hemmalag utan självförtroende.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Larsson, Arajuuri, Kabongo, Jung - Radosevic - Tibbling, Vigen - Mukhtar - Wilczek, Bech

FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Sotiriou, N'Doye

SPELTIPS
Jag spelar FC Köpenhamn asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.91 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip