Bröndby gästas av Sönderjyske på hemmagräs under måndagskvällen och det vi bjuds på här blir ett möte mellan toppen och botten där hemmalaget blir favoriter och detta med rätta!

Bröndby är i detta nu tabelltrea i danska Superliga och just nu noteras de för 33 poäng på 18 ligamatcher. Med en match mindre genomförd än toppkonkurrenterna så skiljer det just nu sex poäng upp till serieledning och hälften till tabelltvåan Midtjylland.

Målskillnaden för Bröndby är just nu 27-20 och här har de chans att spela in viktiga poäng i kampen om en topplacering inför det slutspel som stundar så småningom.

Sönderjyske som agerar bortalag gör det som tabelljumbo. I ärlighetens namn håller gästerna ingen vidare klass denna säsong då de endast mäktat med att spela in tio poäng på 18 ligamatcher. Samtidigt kan vi notera att de har en målskillnad på 13-36, vilket säger att de har svårt med målskyttet samt att defensiven inte riktigt är på topp.

Redan nu stå det klart att Sönderjyske kommer få husera i nedflyttningsgruppen, så för dem ligger fokus nog på vad som komma skall framöver och jag tror inte att de har vad som krävs mot ett topplag av Bröndbys kaliber.

SPELTIPS
Bröndby vinner matchen och detta till oddset 1.54 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip