En av guldfavoriterna mot nykomlingen Vejle.

Säsongspremiären

Randers - Bröndby 0-2 (30' 0-1 Erceg, 63' 0-2 Wilczek)

Velje - Hobro 3-1 (63' 1-0 Alan Sousa, 67' 2-0 Greve, 78' 3-1 Schoop)

Två lag som fick varsin drömstart på säsongen. Bröndby gjorde det som behövdes borta mot Patric Carlgrens Randers och vann med 2-0. Vejle, som jag rekade då, vann i Superligacomebacken med 3-1 mot fysiska Hobro. En magisk start för Vejle som nykomling, men här väntar en helt annan utmaning. Man kommer få det svettigt om öronen på Bröndby stadion i de gulblåas första hemmamatch för säsongen. Det väntas bli mycket folk och ett stort tryck mot Vejles mål.

Bröndby får klara sig utan sin mittfältsstjärna Christian Nørgaard som är såld till Fiorentina. I övrigt nätade inhopparen Kamil Wilczek nätade sist och kan få starta. Italiensktränade Vejle vann som sagt hemma mot Hobro senast med 3-1. Imponerande! Men här en helt annan utmaning. Bröndby kommer ligga på och det kan bli tufft för Vejle att få så många längre anfall. Jag tror på en spelmässigt ensidig historia där Bröndby kommer äga boll och försöka få hål på Vejle. Gör man det tidigt så kan det rinna iväg. Bröndby behöver själva ha koll på Sousa och (förmodligen) svenske Gustaf Nilsson framåt. Ett jobbigt anfallspar att möta. Men på mitten och mot backlinje och målvakt ska Bröndby absolut ha det bättre laget.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Larsson, Kabongo, Röcker, Jung - Fisker, Vigen, Tibbling - Kaiser - Erceg, Wilczek

Vejle Boldklub (3-5-2): Bajza - R. Lauritsen, Greve, M. Lauritsen - Memija, Mucolli, Ramadani, Schoop, Davidsen - Sousa, Nilsson

SPELTIPS
Jag spelar Bröndby asian hcp -1,5 till 1.93 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip