Den formstarka nationen Bulgarien inleder sitt EM-kval på Ludogorets Arena i Razgrad när de gästas av Montenegro. I samma grupp spelar även Ungern, Serbien och Litauen - så konkurrensen är tufft men långt ifrån omöjlig att ta sig förbi för bulgarerna.

Med den nya förbundskaptenen Mladen Krstajic, som ersatte Yasen Petrov, har det blivit en stark start. Prestationerna har varit bra i Nations League segrarna över Gibraltar med 5 - 1 och Nordmakedonien med 1 - 0. Sedan dess har det också blivit en seger över Cypern med 2 - 0 och ett mållöst möte mot Luxemburg - i vänskapsmatcherna. Imponerande att hålla nollan tre gånger om.

För tre år sedan bytte Montenegro förbundskapten, då Faruk Hadzibegic ersattes av Miodrag Radulovic. Dock har inte detta hjälpt då nationen fortsatt aldrig har kvalat till EM. Under det senaste kvalet blev det tre kryss, fem förluster och ingen seger alls. Montenegro kom då sist i gruppen. Att ta segrar har varit en svårighet. Under de fyra senaste landskamper har det blivit en oavgjort tillställning och tre förluster - utan något mål framåt.

Bra odds erbjuds på en burgarisk seger, med en livlina.

Bulgarien har en utmärkt form och har spelat bättre än formsvaga gästerna, som bara har en seger på de sju senaste försök. Därmed känns oddset på en rak hemmaseger för högt och värdefullt. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Bulgarien på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Montenegro och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Bulgarien - Montenegro:
1 asian 0 (samma som Bulgarien draw no bet) - odds 1.80 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip