EM-klara Tjeckien reser till Bulgarien på söndagen.
Mitt speltips: 1X eller asian hco +0,5 på hemmalaget.
2.00 hos Nordicbet eller Betsafe .

Efter en sen vändning hemma mot Kosovo är Tjeckien nu klara för EM 2020. Har gjort ett bra kval och är ett klart bättre lag än Bulgarien. Kvalgruppen ser ut såhär:

1 England 7 6 0 1 33-6 18
2 Tjeckien 7 5 0 2 13-10 15
3 Kosovo 7 3 2 2 13-12 11
4 Montenegro 8 0 3 5 3-22 3
5 Bulgarien 7 0 3 4 5-17 3

Frågan är hur sugna Tjeckien är på den här matchen nu. Efter ett gediget firande ska de åka till en oglamourös bortamatch i Bulgarien med bara två dagars vila. Oavsett resultat i den här matchen kommer de sluta tvåa i gruppen. Lär bli en hel del roation då det inte finns någon anledning att spela bästa laget i en sån här match.

Bulgarien lärde vi känna från VM-kvalet (då de spelade i Sveriges grupp) som ett starkt hemmalag. Spelade 4-0-1 i det kvalet där den enda förlusten kom mot starka Frankrike med uddamålet. Det här kvalet har varit en besvikelse, där hemmamatchen mot England senast en ren mardröm. Men förutom matcherna mot England (två förluster med 0-10 i målskillnad) har det inte varit SÅ dåligt. Bortsett från de matcherna har laget 0-3-2 och 5-7 i målskillnad. Två uddamålsförluster och annars har de tagit poäng. Men att stå på 0 segrar är inte bra nog såklart.

Georgij Dermendzjiev blev ny förbundskapten för Bulgariens herrlandslag i fotboll efter Krasimir Balakov som avgick efter kaoset i samband med 0–6-förlusten mot England i EM-kvalet förra kvalomgången. Skandalscenerna i den matchen tvingade också det bulgariska fotbollsförbundets ordförande Borislav Mihajlov och hela exekutivkommittén att avgå. Med tnake på att de kommit in lite nytt folk borde de vilja ha en okej start i vad som faktiskt är första tävlingsmatchen på hemmaplan.

Tjeckien är någon klass bättre, men det är inget världslag direkt. Har svårt att se ett bortalag utan full motivation bara åka och hämta tre poäng i vad som ändå ska vara en rätt tuff bortamatch om Bulgarien får ut en hyggligt hög procentandel av sin maxprestation.

Kryss?

Dermendzjiev, 64, kommer, enligt förbundet, att skriva på kontraktet under tisdagen. Han har tidigare lett Ludogorets till tre raka bulgariska mästerskapstitlar mellan 2015 och 2017.

This is the stats tab
This is the post tip