På Roumde Adjia Stadium i Garoua, Kamerun, spelas kvartsfinalen mellan Burkina Faso och Tunisien. En kvartsfinal där marknaden ser på Tunisien som en liten favorit - efter att ha slagit ut Nigeria i åttondelsfinalen, redan efter fulltid. Burkina Faso behövde straffsparkar för att slå ut Gabon. Detta väntas bli en underhållande landskamp, som inte alls behöver bli målsnål.

Det är en spännande resa som Burkina Faso har gjort i turneringen. Efter att ha förlorat med 1 - 2 mot värdnationen Kamerun har de besegrat Kap Verde och kryssat mot Etiopien. Mål har Burkina Faso nätat i samtliga landskamper. Det gjorde de även i åttondelsfinalen, genom Aston Villa anfallaren Bertrand Traore. Ett självmål tog tillställningen till förlängning där Burkina Faso gick segrandes ur duellen på straffsparkar. Beröm ska de ha för att våga spela sitt spel och alltid gå för att vinna sina möten.

Få hade räknar med att Tunisien, som underpresterade i gruppspelet, skulle klara av att ta sig vidare. Inte för att Tunisien saknar kvalité. Tvärtom. De har en stark trupp. Dock hade de förlorat två gånger om i gruppspelet, mot Mali och Gambia. Däremellan blev det en storseger med 4 - 0 mot Mauretanien. I åttondelsfinalen gjorde Youssef Msakni det enda målet, där Nigeria fick spela en man kort efter att Alex Iwobi blev utvisad med en halvtimme kvar. Tunisien spelade med en offensiv 4-3-3 uppställning.

Både Burkina Faso och Tunisien är nationer som anfaller med massor av spelare, som fyller på i motståndarnas straffområde. Därför har det också blivit utdelning, speciellt för Burkina Faso, som har hittat nätmaskorna i samtliga landskamper. Tunisien är vassa i den sista tredjedelen, även om de inte alltid har fått till det. Att spelbolag har flyttat ner över/under linan till 1,5 mål är i mitt tycke direkt felaktigt. Båda nationerna är bättre än så i anfallsspelet. Därmed blir det ett spel på minst två mål i denna kvartsfinal.

Speltips Burkina Faso - Tunisien:
Över 1,5 mål - odds 1.71 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Burkina Faso:
Herve Koffi, Issa Kabore, Soumaila Ouattara, Edmond Tapsoba, Steeve Yago, Adama Guira, Dramane Nikiema, Gustavo Sangare, Boureima Bande, Dango Ouattara & Bertrand Traore.

Preliminär startelva - Tunisien:
Bechir Ben Said, Mohamed Dräger, Montassar Talbi, Bilel Ifa, Oussama Haddadi, Aissa Laidouni, Ellyes Skhiri, Anis Ben Slimane, Wahbi Khazri, Youssef Msakni & Seifeddine Jaziri.
---

TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!




This is the stats tab
This is the post tip