Arsenal att leda i halvtid + vinna matchen spelas mot Burnley. Halvtid/fulltid (2/2) med andra ord.

Någon gång måste väl Burnleys flax ta slut? I min Palace-rek igår tog jag upp xG (expected goals). Om du inte känner till vad det är så kan jag kort säga att det är ett analysverktyg som anger hur många mål det "borde" blivit i matchen med normalt utfall. Det är baserat på historisk måldata och kan säga vad matchen borde blivit. Personligen gillar jag verkligen det här verktyget, då vanlig matchanalys från tv-experter så ofta blir extremt beroende av resultatet i matchen. Det kan ibland låta som att ett lag som skapade 10 superchanser men ändå föll med 1-0 gjorde en mycket sämre match än laget som gjorde mål på sin enda målchans. Över tid kommer sånt där jämna ut sig och lagen kommer få de mål/poäng de förtjänar. Anledningen till att jag tog upp det här verktyget inför Palace-Stoke var att Crystal Palace var ett lag som haft sämre utdelning än förväntat sett till hur matcherna sett ut. Burnley är ett lag som haft betydligt bättre poängutdelning. Kort sagt: de har gjort mål på allt medan motståndarna missat mer än vanligt. Att de står på 22 poäng är såklart imponerande, men det är också ganska orimligt. Mer normal utdelning hade varit runt 15 poäng. Ska man utgå helt från xG borde de haft 12 pinnar.

Vi kan ta ett par matcher:
Premiären mot Chelsea på Stamford Bridge vanns efter att Chelsea åkte på ett tidigt rött (och sen ytterligare ett i andra halvlek). Aldrig att de tagit en trea där om matchen spelats 11 mot 11.
Borta mot Spurs kvitterade de i 92:a.
Hemma mot Palace bjöds de på 1-0 och bombarderades därefter i 90 minuter, men tog en turlig trea.
Borta mot Everton bombarderades de också, men gjorde mål på en sällsynt framstöt.
Hemma mot West Ham fick de spela 11 mot 10 i en dryg timme efter Carroll-hjärnsläpp.
Sena avgöranden mot Newcasle och Southampton.

Resultaten är det som räknas, men den underliggande statistiken i kombination med hur matcherna sett ut gör att åtminstone jag inte är övertygad om Burnleys storhet. Inga nya skador i laget, Heaton saknas alltjämt.

Arsenal vilade hela laget mot Köln i veckans EL (förlust 1-0). Kom innan dess från säsongens kanske bästa insats då Spurs besegrades med 2-0 i derbyt. Så formen ska det inte vara några bekymmer med och skadeläget ser bra ut också. Lär återigen bli Lacazette, Özil och Sanchez från start och det är en stark offensiv trio som kompletterar varandra bra. De har startat tillsammans två gånger i år och båda de matcherna ser jag som Arsenals kanske bästa prestationer den här säsongen. Med välbehövlig vila i ryggen är min känsla att de går ut med en offensiv attityd och kör från start. Bör kunna få tidig utdelning mot ett Burnley som jag känner är överskattat. Något form av hcp-spel på Gunners är också ett alternativ, men jag väljer det här spelet då jag tror Arsenal tar taktpinnen från start.

This is the stats tab
This is the post tip