Burnley tar emot Aston Villa hemma på Turf Moor under lördagseftermiddagen och det som väntar här blir ett möte mellan ett hemmalag som är i starkt poängbehov och ett bortalag som kan ta det lite halvlugnt.

Aston Villa är på en 13'e plats i Premier League-tabellen efter 33 omgångar och just nu har bortalaget levererat 40 poäng. Som bortalag har det blivit 19 poäng på 17 framträdanden och detta med en målskillnad på 18-21. Ser vi till vad Aston Villa levererat i närtid så kommer de närmast från en 2-0-seger hemma mot Norwich och med den vinsten inkasserad bröt de en fem matcher lång svit av segerlösa framträdanden.

Burnley kliver in i denna hemmamatch som underdogs. Tabelläget för hemmalaget är tufft då de just nu har 34 poäng inspelade och vad gäller antalet genomförda matcher är siffran den samma. Burnley har alltså ett snitt på ynka en poäng per match just nu och nedifrån jagas dem av Everton som är två poäng bakom, men då med en match mindre spelad. Everton och Watford står båda två på 32 poäng vardera och är med andra ord hack i häl på Burnley när det kommer till att undvika nedflyttningsplats.

Formen i hemmalaget?
Bra vill jag påstå. Burnley har fyra raka utan förlust och senast de var i farten inkasserades en grymt viktig trepoängare då just Watford slogs på bortagräs med 2-1.

Läget inför avspark denna gång?
Burnley är fortfarande i starkt poängbehov, men det är inte Aston Villa.
Därför är dubbelchansen (1X) ett mycket bra alternativ att nypa på Turf Moor!

SPELTIPS
Burnley eller oavgjort (1X) till 1.64 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip