Burnley:

Burnley genomlever en tuff återkomstsäsong till Premier League och om inget drastiskt inträffar talar nog det mesta för att The Clarets får ställa in sig på att trilla tillbaka ner i Championship. Burnley är näst sist med 8 inspelade poäng på 16 matcher och resultatraden 2-2-12, vilket förstås är tuff läsning för Vincent Kompany. Kompany har som bekant transformerat Burnleys sätt att spela fotboll från den tydliga stil man hade under Sean Dyche, belgaren lyckades alldeles utmärkt i Championship men Burnley har haft betydligt tuffare att med sin mer possessioninriktade, proaktiva stil mäta sig med övriga Premier League-klubbar.

Senast lyckades man på något sätt få med sig en meriterande pinne från Brighton. Den poängen kan Kompany tacka målvakten James Trafford för. Brighton producerade 2,96 i xG men Trafford storspelade och fredade sitt mål.
Burnley är Premier Leagues sämsta hemmalag med en seger – mot jumbon Sheffield United – och sju förluster. Charlie Taylor drog på sig sitt femte gula kort mot Brighton och är avstängd här. Därutöver är Jack Cork och Luca Koleosho skadade och det finns även frågetecken för om Aaron Ramsey och Josh Cullen hinner bli spelredo.

Everton:

The Toffees lär se fram emot Sean Dyche-derbyt mot Burnley och man anländer till Turf Moor med vind i seglen, trots alla motgångar utanför planen. Everton hade en utmärkt vecka senast med två mycket meriterande segrar. 3-0-segern mot Newcastle följdes upp med en 2-0-seger mot Chelsea och Dyches lag ser mer och mer solitt och kompetent ut. Om det inte hade varit för tiopoängsavdraget så hade Everton legat tia i Premier League. Trots avdraget är Everton, efter tre raka segrar och lika många hållna nollor, redan uppe på säker mark med fyra poäng ner till Luton under nedflyttningsstrecket.

Jag har varit väldigt imponerad av Everton på sistone och tycker Dyche gör ett utmärkt arbete. Dyche har, som förväntat, gjort Everton till ett robust lag med stark centrallinje som är trygga i sina defensiva positioner och med att överlåta lejonparten av bollinnehavet till motståndarna. Samtidigt ställer The Toffees raka, omställningsinriktade stil till problem för motståndarförsvaren. Att Dominic Calvert-Lewin är frisk och hel gör all skillnad, där han i sin centrala anfallsroll får understöd av stekhete Abdoulaye Doucouré i sin nya släpande roll, och på kanterna är både Dwight McNeil och Jack Harrison i gott slag.

Till den här matchen har Everton två avstängningar i Jarrad Branthwaite och Idrissa Gueye. Jag tycker unge Branthwaite varit svinbra, och det är förstås ett avbräck att han inte kommer till spel men med Michael Keane eller Ben Godfrey bredvid James Tarkowski har Everton ändå ett dugligt mittbackspar. Gueye har spelat upp sig, men är ändå inte ett lika tungt tapp. Amadou Onana, mittfältsbjässen som är ordinarie, bör vara redo att återvända till startelvan efter skadebekymmer och ta plats bredvid duktige James Garner. Everton spelar kvartsfinal i ligacupen på tisdag, vilket kan vara värt att ha i åtanke, men jag är övertygad om att Dyche har fullt fokus på den här matchen.

Fortsätter The Toffees segertåg?

Sean Dyche lär vara oerhört sugen på att ta en seger i återkomsten till Turf Moor och addera ytterligare avstånd ned till nedflyttningsstrecket. Jag håller Everton som det klart bättre laget och The Toffees formkurva pekar spikrakt uppåt, samtidigt som Burnley har det tufft i nedflyttningsstriden. Jag tror dessutom det här motståndet och den potentiella matchbilden kommer passa Everton väl, där Burnley tillåts äga boll – och Everton får ytor att ställa om på, vilket de trivs så bra med. Jag tror Everton har goda möjligheter att ta tre pinnar. Raka tvåan finns till 2,18 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip