Speltips: Burnley - Liverpool under 3,5 mål @ 1,73 - Coolbet -

Boxingday och bottengänget Burnley får finbesök av topplaget Liverpool.

Burnley är nästjumbo men har bara tre poäng upp till Nottingham som är sista lag över nedflyttningsstrecket. Har 1-1-1 på sina tre senaste matcher.
I samtliga dessa matcher har det blivit två mål i matchen. 1-1 borta mot Brighton, 0-2 hemma mot Everton och senaste vann man borta mot Fulham med två mål mot noll.

Målvakten James Trafford har varit lagets bästa spelare i dessa matcher och kan mycket väl vara en blivande landslagskeeper för England. Försvararen Charlie Taylor var avstängd i förlustmatchen mot Everton men var åter senast när laget höll nollan mot Fulham. Även Jordan Beyer och Vitinho är dugliga försvarare. Framåt har har unge fransmannen Wilson Odobert sett intressant ut men i övrigt är det rätt tunt. Förvisso startade Lyle Foster mot The Cottagers men han kan fortfarande vara lite ringrostig efter missat åtta matcher pga skador. På tal om skador så har man tre man osäkra till spel i mittfältstrion Jack Cork, Johann Berg Gudmundsson och Aaron Ramsey. Anfallaren Luca Koleosho förväntas inte kunna medverka.

Viktigast för Liverpool är att vinna, inte ösa in mål

Liverpool har två raka kryssmatcher i ligan. Manager Jurgen Klopp är nog lite missnöjd med bara två poäng, då man var det bättre laget både mot Manchester United och Arsenal. Dessutom var båda på hemmaplan och ska man vinna ligan så bör det bli trepoängare på hemmagräs oavsett motstånd.
Skapade mycket mot Manchester United men kunde inte överlista Andre Onana i kassen och mot Gunners slarvade man bort viktiga poäng när Trent Alexander-Arnold sköt i ribban i en 4 mot 1 kontring, vid ställningen 1-1 i 75e minuten. Fick backen Konstantinos Tsimikas skadad och även Luis Diaz klev av med en känning. Den sistnämnde ska testas sent men bör kunna medverka. Joel Matip, Andy Robertson, Ben Doak, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Alexis Mac Allister och Diogo Jota är alla borta pga skador så så lite tunt med alternativ på bänken.

Vi tror att Liverpool trots alla skador kan vinna matchen men någon kross ser vi inte komma. Burnley har gått under 3,5 linan i sina fyra senaste matcher. Liverpool har i sin tur också under 3,5 mål i sina fyra senaste matcher och det viktigaste för The Reds är att vinna här och inte tappa på övriga topplag.

Burnley lär knappast göra mer än ett mål och ha full fokus på defensiven och bör då kunna stänga till så pass att Liverpool gör max två mål. Spelet i den här matchen blir därmed underspel. Kämpa Trafford!

Spelet sitter om det blir tre mål eller färre i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip