Nedflyttningshotade Burnley har tuffast möjliga uppgift när tabellettan Manchester City gästar dem på Turf Moor. Innan landslagssamlingen blev det tre raka förluster - utan något mål framåt - för Burnley, som ligger nästsist i tabellen. Det är fyra poäng upp till säker mark. Mästarna Manchester City måste hitta tillbaka till vinnarspåret för att lyckas försvara ligatiteln. Med tanke på att de är flera nummer större ska ta bara ta en rak seger. Med stor sannolikhet med stora siffror mot ett svagt motstånd.

Tränaren Sean Dyche får inte någon som helst ordning på Burnley. Formen är minst sagt urusel. Det har blivit förluster mot Leicester, Chelsea och Brentford - utan att de har lyckats näta en enda gång. I samtliga matcher har de släppt in minst två mål. Försvararen Nathan Collins är avstängd. I sjukstugan finns Ben Mee, Matej Vydra, Erik Pieters och Johann Berg Gudmundsson.

Mästarna har endast ett avbräck på mittbackschefen Ruben Dias. Annars har Pep Guardiola samtliga spelare till sitt förfogande. Det enorma försprånget har minskat till bara en poäng till Liverpool - som är hack i häl. Det gäller att hitta snabbt tillbaka till vinnarspåret, efter att ha spelat mållöst mot Crystal Palace. Dock blev det en seger senast när Manchester City vann med 4 - 1 i kvartsfinalen i FA-cupen över Southampton. Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Phil Foden och Riyad Mahrez nätade då.

Då Burnley har en rejäl formsvacka, både i defensiven och offensiven, är det inget som talar för att de ska klara av att störa mästarna. Därmed blir det ett spel på att Manchester City vinner matchen över Burnley med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Burnley - Manchester City:
1 asian -1,5 (samma som Manchester City -1,5 mål) - odds 1.71 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Burnley:
Nick Pope, Connor Roberts, James Tarkowski, Kevin Long, Charlie Taylor, Dwight McNeil, Josh Brownhill, Ashley Westwood, Aaron Lennon, Wout Weghorst & Maxwel Cornet.

Preliminär startelva - Manchester City:
Ederson Moraes, Joao Cancelo, Aymeric Laporte, John Stones, Kyle Walker, Bernardo Silva, Rodri, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Phil Foden & Riyad Mahrez.
---

TV: 14 miljoner extra på Stryktipset - bästa spikarna och dragen!





This is the stats tab
This is the post tip