Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Nuevo Mirandilla där Cadiz gästas av Girona. Ett rätt så öppet möte, där gästerna är en pytteliten favorit att vinna. Cadiz ligger på en nedflyttningsplats men har bara en poäng upp till säker mark. Girona har en mittenplacering och en seger i ryggen. Detta väntas bli en stängd tillställning - med få gjorda mål.

Lite som väntat befinner sig Cadiz i bottenzonen, efter halva säsongen. La Ligas bottenstrid har en tradition av att vara jämn. Så är det även denna säsong. Det skiljer bara fem poäng upp till Girona, som är en på elfte plats. Formen var helt okej hos Cadiz inför det tuffa bortamötet på San Mames. Det blev en storförlust. På hemmaplan har Cadiz ändå varit stabila och lyckats försvara sig väl. Däremot är anfallsspelet något av det sämsta. Inget lag i ligan har nätat färre gånger än Cadiz.

Nykomlingen Girona har gjort det riktigt bra. Tränaren Michel hade som mål att få laget att stanna kvar i den högsta divisionen. De är på god väg att lyckas. Efter två raka 0 - 1 förluster mot Villarreal och FC Barcelona kom i stället en 1 - 0 seger sist mot Valencia. Borja Garcia gjorde matchens enda mål. Att bara släppta in två mål mot dessa motståndare är urstarkt. Det visar vilken kvalitén det finns i defensiven. Bortaspelet har dock varit svajigt så att resa hem med poäng blir en utmaning.

Cadiz från tillbaka den centrala mittfältaren Ruben Alcaraz från avstängning. Jose Mari, Fede San Emeterio, David Gil, Juan Cala, Victor Chust och Joseba Zaldua är dock kvar i sjukstugan. Hos Girona är ytterbacken Arnau Martinez tillbaka från avstängning. Däremot är målsprutan Cristhian Stuani, med 5 ligamål, avstängd. Yan Couto, David Lopez, Reinier och Ibrahima Kebe finns kvar på skadelistan.

Ingenting talar för en underhållande fotbollsfest när dessa två lag är i farten. I stället väntas det bli hårt krigande om viktiga poäng. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst två insläppta mål totalt i matchen.

Speltips Cadiz - Girona:
Under 2,5 mål - odds 1.70 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Cadiz:
Jeremias Ledesma, Isaac Carcelen Valencia, Luis Hernandez, Momo Mbaye, Alfonso Espino, Theo Bongonda, Ruben Alcaraz, Gonzalo Escalante, Fali, Brian Ocampo & Roger Marti.

Preliminär startelva - Girona:
Paulo Gazzaniga, Arnau Martinez, Santiago Bueno, Bernardo Espinosa, Miguel Gutierrez, Oriol Romeu, Toni Villa, Aleix Garcia, Ivan Martin, Borja Garcia & Valentin Castellanos.
---
This is the stats tab
This is the post tip