Speltips: Cadiz - Real Betis X @ 3,20 - Coolbet -
Speltips 2: R. Sobrino över 0,5 skott på mål @ 2,65 - Expekt -

La Liga möte där hemmalaget Cadiz slåss med näbbar och klor för att hänga kvar i högsta serien medan gästerna Real Betis försöker nå sjätteplatsen som ger möjlighet att lira Europa Conference League nästa säsong. Båda lagen har kryssat i 11 av 23 matcher men Betis har vunnit 8 matcher medan Cadiz endast tagit 2 trepoängare.

Om vi börjar med Cadiz så är deras stora akilleshäl målskyttet. 15 mål på 23 matcher är på tok för svagt och det är bara Mallorca på 19 gjorda mål som är i närheten av Cadiz svaga offensiva målstatistik. På de fem senaste matcher har man lyckats göra ett mål och det var från straffpunkten. Bakåt rätt solida och har på de tre senaste matcherna endast släppt in ett mål också det var på straff.

Nye tränaren Mauricio Pellegrino har 0-0 hemma mot Athletic Bilbao och 0-0 borta mot Villarreal som resultat så här långt. Två rätt starka poäng men man behöver trepoängare in på kontot för att lyfta över nedflyttningsstrecket.

Lånat in svenskbekante backen Aiham Ousou som tidigare spelat i Allsvenskan för Häcken och som nyligen var på ACON med Syrien. Framåt in: Juanmi på lån från dagens motståndare och ut: Alvaro Negredo som rivit sitt kontrakt. Även lånat in mittfältaren Diadie Samassekou från Hoffenheim men oklart om han är redo här efter ha spelat Africa Cup of Nations med Mali.

Får åter både backen Fali och mer offensive Ruben Alcaraz efter avstängningar. Skador stör på Javi Hernandez, Luis Hernandez, Roger Marti och Fede San Emeterio.

Anfallaren Ruben Sobrino ännu mållös under säsongen men sett pigg ut sedan Pellegrino anlänt och gett honom speltid. Spräcker han målnollan här?

Pellegrino vs Pellegrini X

Real Betis har som sagt bara förlorat 4 av 23 matcher så här långt, men de många kryssen gör att det ändå inte är någon topplacering i ligan. Tog i senast bortamatchen säsongens andra trea på resande fot. Sergi Altimira blev då vinstmakare med matchen enda mål. Inte heller Betis tillhör de målgladaste gängen i La Liga. 26 mål på 23 matcher är knappt godkänt.

Formen är rätt ok med sju poäng på de fyra senaste matcherna. Segrar mot Mallorca och Granada (två lag i Cadiz region), kryss mot Getafe och torsk mot Barcelona.

Fått in några intressant namn i Chimy Avila (a, Osasuna), Cedric Bakambu (a, Galatasaray) och Pablo Fornals (m, West Ham). Den sistnämnde är redo att starta här medan Bakambu lirar Africa Cup of Nations med DR Kongo och Avila är skadad. Sålt brassen Luiz Henrique och mexikanen Andres Guardado som båda återvänt till hemländerna.

Tränare Manuel Pellegrini har lite trassligt truppläge då många spelare dras med skador. Målis Claudio Bravo, Abner, Marc Batra, Guido Rodriguez, Youssouf Sabaly och Ayoze Perez är eller har varit hos medicinska teamet. Marc Roca har också missat de två senaste pga sjukdom. Isco klev av med känning senast men bör kunna medverka här. Trots alla frånvarande spelare har Betis ett bra lag och bör kunna störa hemmalaget och resa hem med poäng. Tror på en jämn match och vi sticker ut hakan och lirar rakt kryss. 0-0 eller 1-1 är gångbara resultat mellan dessa målsnåla lag. Ska vi säga att Sobrino äntligen gör mål för Cadiz och Fornals kvitterar. Lirar även en TV-peng på Sobrino över 0,5 skott på mål.

Huvudspelet sitter om det blir kryss i matchen
TV-pengen sitter om Sobrino träffar mål minst en gång i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip