I den nästsista omgången av den andra division i Spanien spelas en måste match för Cadiz som tar emot Tenerife på Estadio Ramon de Carranza. Det gäller en biljett till La Liga så motivationen hos Cadiz är på topp. Tenerife å andra sidan, som ligger i mitten av tabellen, har inget att spela för så det blir en träningsmatch för deras del. Då Cadiz dessutom är det bättre laget som spelar hemma finner jag det intressant att kika närmare på ett spel på en hemmaseger.

Cadiz har allt att spela för. De befinner sig på den sista playoffplatsen. Där har de Real Zaragoza två poäng framför sig och Valladolid en poäng före. Bakom sig har de Numancia och Real Oviedo med en poäng efter och Osasuna med två poäng efter. Kampen om de sista kvalplatserna, med två omgångar kvar av serien, är öppen. Så Cadiz är taggade till tänderna och kommer att gå för en rak seger mot Tenerife. Förvisso har Cadiz spelat kryss i många hemmamatcher men då de inte har någon förlust hemma på de tio senaste matcher visar det ändå styrkan de har på Estadio Ramon de Carranza.

För Tenerifes del spelar denna match ingen roll. När serien är över kommer de att befinna sig i mitten av tabellen. På bortaplan har Tenerife tagit en poäng på de tre senaste matcher så formen är inte den bästa heller. De kommer till matchen med en hemmaseger mot Sporting Gijon med 1-0 i ryggen men det är en sak att spela hemma och en annan att spela i hamnstaden Cadiz. Deras senaste inbördes matcher har slutat på följande sätt:

Fotboll LaLiga 2: 21/12, 2017
Tenerife 1 - 1 Cadiz

Fotboll Segunda Division, Promotion Playoffs: 18/6, 2017
Tenerife 1 - 0 Cadiz

Fotboll Segunda Division, Promotion Playoffs: 15/6, 2017
Cadiz 1 - 0 Tenerife

Fotboll LaLiga 2: 26/3, 2017
Cadiz 0 - 1 Tenerife

Fotboll LaLiga 2: 16/10, 2016
Tenerife 1 - 1 Cadiz

I den senaste playoff matchen vann Cadiz hemma, när det gällde, och det är jag övertygad om att de gör igen. Därmed finner jag ett värde i att spela på oddset 1.75 på en rak hemmaseger och lägger ett spel hos William Hill .
---
Preliminär startelva Cadiz: Alberto Cifuentes, Lucas Bijker, Marcos Lopez, Servando Sanchez, Javier Carpio, Alex Fernandez, Jon Ander, Alvaro Garcia, Alberto Perea, David Barral & Daniel Romera.

Preliminär startelva Tenerife: Dani Hernandez, Raul Camara, Lucas Aveldano, Carlos Ruiz, Samuel Camille, Alberto Jimenez, Luis Milla, Juan Villar, Bryan Acosta, Mula & Victor Casadesus.
---

This is the stats tab
This is the post tip