Inter slåss i toppen av tabellen och bör ha en god chans att vinna mot Cagliari på nedre halvan.

Förra säsongen
Cagliari - Inter 1-5
Inter - Cagliari 1-2

Serie A
2. Inter 13 10 3 0 25:9 33
13. Cagliari 13 5 0 8 12:21 15

Cagliari hemma
6 3 0 3 7:8 9

Formen
V, V, F, V, F

Senaste match
Udinese - Cagliari 0-1

Inter borta
6 4 2 0 10:4 14

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
Inter - Atalanta 2-0

Inter har chans att gå upp i temporär (?) serieledning vid tre poäng på Sardinien i kväll. Tror absolut att de har chans att lyckas med det. Varför? Det skiljer mer mellan toppen och botten i Serie A än på väldigt länge är min känsla. Redan efter 13 omgångar av säsongen finns det tydliga topplag so kommer slåss om ligan och Europaplatserna. Det finns tillsynes även ett tydligt bottengäng även om det är väldigt jämnt. Två raka segrar mot Hellas Verona och Udinese har gjort att Cagliari gått från nio poäng till 15 poäng och just nu är sex poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Jag tycker det säger mer om kvaliteten på bottenlagen snarare än att Cagliari är på väg långt uppåt i tabellen. Inter har tio segrar och tre kryss på 13 matcher. Vann senast mot Atalanta med 2-0 och har bara "tappat" poäng mot Napoli (0-0) och Bologna (1-1) på bortaplan. Mauro Icardi har redan gjort ett mål i snitt per match och skadeläget är gott inför kvällen. Det som imponerar mest i Inter är annars defensiven. 25-9 i målskillnad på 13 omgångar är starkt.

Cagliari har tre vinster på hemmaplan mot Hellas Verona, Benevento och Crotone. Tre bottengäng. Tre torsk mot Genoa, Chievo och Sassuolo som inte heller är några superlag i år.

Inter vann med hela 5-1 på Sardinien förra säsongen.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Cagliari (3-5-2) Rafael - Romagna, Andreolli, Cappitelli - Farago, Ionita, Cigarini, Barella, Padoin - Pavoletti, Joao Pedro

Saknar: Deiola, Sau

Inter (4-2-3-1) Handanovic - D'Amrbosio, Skriniar, Miranda, Santon - Vecino, Gagliardini - Candreva, Borja Valero, Perisic - Icardi

Saknar: Vanheusden

SPELTIPS
Som sagt. Det skiljer mycket kvalitet mellan toppen och botten av Serie A den här säsongen. Inter kan gå upp i serieledning och har ett gott truppläge. Spelar raka tvåan till 1.80 hos Coolbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip